Nieuws Vlaams-Brabant Bouwbedrijf opent boshuis voor traject rond mentale en fysieke fitheid

Bouwbedrijf opent boshuis voor traject rond mentale en fysieke fitheid

Bouwbedrijf opent boshuis voor traject rond mentale en fysieke fitheid

LEUVEN/OUSBERGEN – Bouwbedrijf Mathieu Gijbels neemt deze week “Het Boshuis”, een vergader- of werkplek, in gebruik. De opening van “Het Boshuis” is de start van een vernieuwd traject waarmee Mathieu Gijbels aan de mentale en fysieke fitheid van haar medewerkers wil werken. Onder andere het Leuvense Streetwize zal actief betrokken worden bij het traject. 

Bouwbedrijf Mathieu Gijbels bouwde een bestaande vergaderunit van Warsco Units om tot een inspirerende werkplek, waar mensen geconcentreerd en ver weg van een wifi-netwerk en andere afleidingen kunnen werken.

Mentale fitheid

De opening van “Het Boshuis” is de start van een vernieuwd traject waarmee Mathieu Gijbels aan de mentale en fysieke fitheid van haar medewerkers wil werken. “Op 9 september starten we met het werken aan de veerkracht van onze bedienden. Dat doen we samen met het Leuvense Streetwize van Arnaud Raskin. Begin volgend jaar bouwen we vanop die basis verder aan de wendbaarheid van onze mensen. Dat traject, waarvoor we samen werken met Better Minds at Work van Elke Geraerts, zal een stuk langer lopen en zich moeten verankeren in ons bedrijf. Later in 2022 gaan we samen met Motion to Balance uit Genk met een vernieuwd programma aan de slag om de fysieke fitheid van onze mensen nu en in de toekomst op peil te houden. Ons boshuis past helemaal in die aanpak. Goed contact met de natuur, storende prikkels uit de omgeving weren, even je hersenen laten recupereren tussen twee activiteiten zijn essentieel om mentaal in topvorm te blijven. En beter te presteren”, zegt hr manager Chantal Vanaken.

Interieur

Om het interieur van Het Boshuis vorm te geven ging het bouwbedrijf aankloppen bij de Genkse interieurspecialist Deusjevoo/UPspace. “Toen Mathieu Gijbels vroeg om mee te helpen aan dit mooie project, konden we niet anders dan volmondig ‘ja’ te zeggen,” vertelt Jo Peters, zaakvoerder van Deusjevoo/UPspace. “Bovendien sluit de filosofie van Het Boshuis naadloos aan bij die van UPspace; dat ieder bedrijf een plek nodig heeft voor pauze, concentratie en om samen te werken. Naast een inspirerende werkplek, is het boshuis een oase van rust en straalt het ontwerp dit ook uit. Zo zijn alle muren aan de binnenzijde volledig geprint met de look van een woud. Wanneer je in de keet zit, lijkt het alsof je je in het bos waant. Dat is eigenlijk ook echt zo, want de vergaderkeet staat in het bos op de site van Mathieu Gijbels in Oudsbergen. Het design staat lijnrecht tegenover de look en feel van het hoofdkantoor en daar is zeer bewust voor gekozen. Op die manier kan je ontsnappen en nodigt het boshuis uit ‘out of the box’ te denken, doen of handelen.” zegt Jo Peters nog.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.