Nieuws Vlaams-Brabant Brico schenkt ‘Klushelden’ van Sint-Annaschool 10.000 euro aan materiaal voor opknapbeurt

Brico schenkt ‘Klushelden’ van Sint-Annaschool 10.000 euro aan materiaal voor opknapbeurt

Brico schenkt ‘Klushelden’ van Sint-Annaschool 10.000 euro aan materiaal voor opknapbeurt

DUISBURG – Met de actie ‘Klushelden’ willen Brico & BricoPlanit de Belgische scholen helpen om hun gebouwen een opknapbeurt te geven. De doe-het-zelf zaak selecteerde uit honderden nieuwe inzendingen twintig scholen die advies en het nodige materiaal ter waarde van 10.000 euro krijgen, waaronder ook de Vrije Basisschool Sint-Annaschool uit Duisburg.

“‘Klushelden’ is een initiatief waarmee we wat willen doen aan het verval van de vele scholen in ons land”, klinkt het bij Brico. “België is zo’n 4.000 kleuter- en lagere scholen rijk. Die moeten samen tot 10.000 schoolgebouwen beheren. Ruim de helft daarvan is ouder dan vijftig jaar en raakt stilaan in verval. Op subsidies voor renovaties is het vaak lang wachten. Brico & BricoPlanit ondersteunen met dit project duurzame initiatieven die de leefwereld van kinderen een stukje aangenamer maken. We hielpen de voorbije jaren al 32 scholen met vakkundig advies én een geldbedrag van 10.000 euro om te spenderen aan materiaal en gereedschap. Vorig jaar plaatsten we een nieuwe oproep om ‘Klushelden’ aan het werk te zetten. Honderden scholen meldden zich, twintig werden uitgekozen.”

‘Verwonderde glimlach’

De Vrije Basisschool Sint-Annaschool in Duisburg stak de handen al uit de mouwen. Daar werd immers op korte tijd een leesparadijs gebouwd in een vervallen caravan. De oude en doorleefde meubels maakten plaats voor een gezellige zithoek en ruime houten schappen vol kinderboeken. “Samen met de helpende handen van het oudercomité en leerkrachten hebben we onze kinderen een bibliotheek kunnen geven en een grote verwonderde glimlach op hun gezicht getoverd”, zegt Kelly Verhasselt, directeur in Sint-Annaschool. “Daar doen we het tenslotte voor.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.