Nieuws Vlaams Brabant Bringme Box wint iF Design Award

Bringme Box wint iF Design Award

Bringme Box wint iF Design Award

bringmeHet Leuvense technologiebedrijf Bringme valt weer in de prijzen. Een jaar nadat de Bringme Box op de markt kwam, sleept Bringme twee belangrijke designprijzen in binnen- en buitenland in de wacht. Na het Henry van de Velde Label, mag het bedrijf nu ook de internationaal gerenommeerde iF Design Award in de prijzenkast zetten.

Bringme biedt een gemakkelijk systeem aan om goederen dingen te ontvangen, te verzenden of te retourneren. Ideaal voor online bestellingen, maar ook voor producten van een lokale handelaar of services zoals was en strijk. “De Bringme Box is toegankelijk voor iedereen die komt leveren en iedereen die je als gebruiker toegang geeft om iets te komen ophalen”, zegt Tim Driesen van Bringme. In België en Nederland leveren bijvoorbeeld alle pakjesdiensten in de Bringme Box zoals bpost, UPS, DHL, DPD, GLS, Bubble Post, PostNL, TNT, Day by Day,

Bringme heeft een belangrijk jaar achter de rug. Na vier jaar onderzoek en ontwikkeling werd het begin 2015 commercieel actief in België en Nederland. Op een jaar tijd wist Bringme meer dan honderd klanten te overtuigen. Daarnaast krijgt het bedrijf ook lof toegezwaaid voor het design van zijn slimme boxen waarmee het zeer eenvoudig wordt om pakketjes te ontvangen en verzenden. “Design is voor ons dan ook geen bijzaak, maar een essentieel onderdeel van elke beslissing die we in het bedrijf nemen”, zegt Driesen. Begin dit jaar beloonde Design Vlaanderen Bringme met het Henry van de Velde Label. Nu mag het Leuvense bedrijf de iF Design Award aan zijn prijzenkast toevoegen. Die award beloont bedrijven die een buitengewone prestatie hebben geleverd op vlak van design. Bringme werd uitgekozen door een internationale jury die zich boog over vijfduizend inzendingen uit 53 landen. De jury was onder de indruk over het feit dat het luik design bij Bringme veel meer omvat dan enkel het uiterlijk van de Bringme Box. Ze loofden de symbiose tussen de fysieke vormgeving en de gebruikservaring die Bringme volgens hen uniek maakt.

“Design en technologie moeten hand in hand gaan. We steken enorm veel energie, tijd en geld in het design van elk aspect van Bringme om de gebruikservaring voor onze 85.000 gebruikers te verbeteren”, zegt Tim Driesen. “We zijn dan ook erg blij met de prijzen omdat ze het bewijs zijn dat het loont om de lat hoog te blijven leggen voor al onze ontwikkelingen. Bovendien zijn de prijzen een mooie bekroning voor het harde werk van het hele team en de fijne samenwerking met design- en innovatiestudio Made, het zijn toppers.”

De Bringme Box maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels. De tentoonstelling toont alle winnaars en producten van de laatste editie en is tot en met 20 maart gratis te bezoeken in BOZAR in Brussel.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.