Nieuws Vlaams Brabant Bringme integreert Snapchat

Bringme integreert Snapchat

Bringme integreert Snapchat

bringme-snapdeskSnapchat is razend populair bij jongeren. Op vijf jaar tijd is het sociale medium uitgegroeid van studentikoos vermaak tot hét social media-platform van millennials. Het Leuvense Bringme speelt handig in op die populariteit. Bringme integreert het technologiebedrijf Snapchat in zijn klantendienst. Daarmee hoopt het om nog directer en sneller in contact te treden met de gebruikers van zijn slimme boxen, waaronder steeds meer studenten.

In de categorie 25- tot 30-jarigen gebruikt 32% Snapchat, bij de 18- tot 25 jarigen loopt dat op tot 60%. Toch staat het commerciële gebruik van Snapchat in ons land nog in de kinderschoenen. Initiatieven beperken zich tot het sporadisch delen van exclusieve content, een kijkje bieden achter de schermen of het uitdelen van tijdelijke kortingsbonnen

Bringme is de nieuwe manier om pakketjes te ontvangen, te verzenden of uit te wisselen door een systeem van slimme boxen te koppelen aan een mobiele app. Dat maakt het ontvangen van online bestellingen makkelijk, maar geeft ook de mogelijkheid om te retourneren of bijvoorbeeld je was te laten ophalen en gestreken terug te krijgen.

“Bringme is steeds populairder bij studenten van universiteiten en hogescholen”, zegt Tim Driesen, Creative Director bij Bringme. “Het is een generatie die niet meer belt, tenzij een keer per maand met de grootouders. Je bereikt hen dus maar beter met het medium waar ze zich het best bij voelen: Snapchat.”

Als er problemen zijn, zullen klanten die via Snapchat gemakkelijk kunnen delen via de chatfunctie of door een foto of video door te sturen naar ‘Bringmesnapdesk’, de Snapchataccount van Bringme. Een medewerker van de Bringmesnapdesk gaat meteen in dialoog met de klant om het probleem op te lossen.

De specifieke eigenschappen van Snapchat bieden hier, volgens Driesen,  heel wat voordelen: “Niet alleen kunnen we kort op de bal spelen en live meevolgen, via Snapchat houden we de sfeer ook luchtig. Dat is vaak al een deel van de oplossing. Bovendien wordt het probleem niet direct deel van een publieke discussie waar iedereen kan meelezen, een risico dat groter is bij Facebook en Twitter.”

Bringme onderzoekt in welke mate het Snapchat ook in de rest van zijn dienstverlening kan integreren. “Momenteel zijn de commerciële mogelijkheden van Snapchat beperkt tot content verspreiden. Dat belet ons niet om intern al de vele mogelijkheden te onderzoeken”, zegt Driesen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer