Nieuws Vlaams Brabant Brussels Airlines zet al geld opzij voor geluidsboetes

Brussels Airlines zet al geld opzij voor geluidsboetes

Brussels Airlines zet al geld opzij voor geluidsboetes

Brussels Airlines zet 2 miljoen euro opzij voor de boetes die het Brusselse Gewest sinds zaterdag oplegt in het kader van de verstrengde geluidsnormen. De luchtvaartmaatschappij in Zaventem wil niet wachten tot de zware boetes ook effectief geïnd worden.

Vliegtuigen die te veel lawaai maken boven Brussel moeten sinds 22 april een fikse boete betalen. Op die dag zijn de strenge geluidsnormen van het Brusselse Gewest in werking getreden.

De boetes worden eerst over anderhalf tot twee jaar geïnd. Maar de topman van Brussels Airlines trekt er nu al geld voor uit. “Als die boetes worden geïnd, zijn dat extra kosten van 2 miljoen euro voor Brussels Airlines”, zegt ceo Bernard Gustin.

Volgens luchthavenuitbater Brussels Airport houden ook andere vliegtuigmaatschappijen rekening met de boetes die ze in de toekomst zullen krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.