Nieuws Vlaams Brabant Brussels Beer Project stap dichter bij nieuwe productiesite

Brussels Beer Project stap dichter bij nieuwe productiesite

Brussels Beer Project stap dichter bij nieuwe productiesite

ANDERLECHT – Het Brussels Beer Project (BBP) heeft dinsdag via het water zijn laatste vier gistingstanks naar zijn nieuwe productiesite aan de Biestebroeckkaai in Anderlecht gebracht. De nieuwe brouwerij zal begin december operationeel zijn, waarna volgend voorjaar een bar en terras worden geopend.

Terwijl de eerste 12 gistingstanks al ter plaatse waren, vervoerd per vrachtwagen, voerden de managers van BBP een groot spektakel op voor de aankomst van de laatste 4 tanks. Met de steun van de Haven van Brussel, die zijn 8e uitzonderlijk transport uitvoerde, bracht een binnenschip de tanks van meer dan 200 hectoliter aan land.

Akkoord met Haven van Brussel

Na de opening van een eerste brouwerij in het centrum van Brussel in 2015, gingen BBP-oprichters Sébastien Morvan en Olivier de Brauwere op zoek naar een grotere ruimte waar ze al hun bieren zouden kunnen brouwen. Met de Haven van Brussel werd een akkoord bereikt voor de huur (40 jaar) van een terrein van meer dan 1.000 vierkante meter langs het kanaal in Anderlecht. “De Port South-site van het Brussels Beer Project ligt in een wijk in volle vernieuwing en we willen het gebouw integreren in de toekomst van deze wijk,” legt Sébastien Morvan uit.

35.000 hectoliter

De brouwerij van Port Sud zal een capaciteit hebben van 35.000 hectoliter, die kan worden uitgebreid tot 50.000 hectoliter. Op het dak van de brouwerij zal zo’n 250 vierkante meter aan zonnepanelen worden geïnstalleerd, die moeten voorzien in 30 tot 40% van de elektriciteitsbehoefte van de site. Er zullen geen fossiele brandstoffen worden gebruikt om het gebouw te verwarmen dankzij een proces waarbij het warme water dat nodig is voor de bierproductie wordt teruggewonnen.

Tewerkstelling

Het eerste brouwsel op de nieuwe site is gepland op 8 december dit jaar. In het voorjaar van 2022 zal naast de brouwerij een grote biertuin worden geopend en bovenop het gebouw een bar. Voor de gehele infrastructuur is een budget van 6 miljoen euro nodig. Vijfentwintig mensen zullen worden toegevoegd aan het personeelsbestand van het Brussels Beer Project, dat wordt geraamd op ongeveer 50 mensen, met inbegrip van de BBP-cafés in Parijs en Brussel. BBP realiseert momenteel 20.000 hectoliter bier per jaar, die grotendeels wordt gebrouwen bij het Limburgse Anders. (Bron: Belga)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.