Wie Bozar zegt, denkt aan Karen Torosyan. Minder bekend is Cassandre Ercolini, executive chef van het tweesterrenrestaurant en al 7 jaar de rechterhand van de hoofdchef. Met de prijs van ‘Lady Chef One-to-watch 2025 by Winterhalter’ treedt zij voor één keer op de voorgrond. “Ik sta niet graag in de belangstelling, geef mij maar de keuken, achter de schermen”, lacht ze.
Ercolini is nochtans een onmisbare schakel bij Bozar. Dat beaamt ook de hoofdchef Karen Torosyan: “Haar vastberadenheid, creativiteit, leiderschap, kortom haar talent, maakt dat de keuken van Bozar net zo goed de hare als de mijne is.” De twee chefs en hun team brengen veel tijd door met elkaar. “Ik noem het de Bozar-familie, we zijn meer dan een team. Als je 15 uur per dag samenwerkt, creëert dat een ijzersterke band. Dat moet ook, om elke dag te presteren in deze wereld van topgastronomie”, zegt Ercolini.
Lees ook: Michelin bekroont opnieuw zes sterrenrestaurants in regio Vlaams-Brabant
Ze blijft bescheiden, maar is ook best fier op de titel van ‘One-to-watch’. “Het doet wel deugd om deze erkenning te krijgen. Je brengt een groot deel van je leven door in het restaurant, het is keihard werken en elke dag alles geven. Dan is deze prijs een hartverwarmende opsteker.”
Ercolini is geboren en getogen in Brussel. Ze deed hotelschool in Namen en begon haar carrière als stagiaire bij Senzanome. Nadien was ze 5 jaar aan de slag bij tweesterrenzaak Le Chalet de la Forêt. In 2018 trok ze uiteindelijk naar Bozar. Daar begon ze als chef de partie, maar ze werkte zich snel op naar sous-chef en was 2 jaar later al executive chef.
Lees ook: Waarom de Michelininspecteurs én zelfs onze koning fan zijn van Seppe Nobels zijn projecten
Lady Chef
De ‘Lady Chef One-to-watch by Winterhalter’ is een jaarlijkse prijs die gaat naar een vrouwelijke chef die uitzonderlijk talent, creativiteit, passie en dynamiek brengt in de restaurantkeuken. Ze is geen hoofdchef, maar toch een onmisbare schakel in het keukenteam. De laureate wordt gekozen door de Lady Chef Academy, een Belgische jury van chefs, recensenten en foodies.
De hoofdprijs ging naar Loélia Gachadoat van restaurants Pluriel en Cultures. De 26-jarige is de beste vrouwelijke chef van dit jaar én de jongste Lady Chef-winnaar ooit. “Ik vind het altijd een compliment als mensen zien dat de gerechten door een vrouw bereid zijn”, aldus Gachadoat.
Lees ook: Lise Willems is Lady Chef of the Year!
Jolien Van Puyvelde van restaurant VAS ging aan de haal met de ‘Lady Chef Public Prize 2025’. Van de vijf genomineerden haalde zij de meeste stemmen bij het brede publiek.