Sinds de opening in 2017 was Tero Brussel veel meer dan een restaurant: het belichaamde de ziel van het Tero-project, geboren uit de wil om plekken te creëren waar mensen samenkomen rond een verantwoorde, levendige keuken die nauw verbonden is met de natuur. Jarenlang was Tero Brussel een ontmoetingsplek tussen producenten en gasten, tussen bodem en bord, tussen de filosofie van ‘beter eten’ en die van ‘beter samen leven’. Naast het restaurant in Brussel heeft Tero nog tal van vestigingen over heel België, waaronder restaurants, sportclubs en eventlocaties.
De sluiting van het restaurant in Brussel komt niet voort uit een gebrek aan goesting of berusting: het is een oprechte keuze, trouw aan Tero’s missie. In een veeleisende horecasector kiest Tero voor coherentie boven compromissen, om zijn energie te richten waar de impact het grootst is. “Onze doelstelling blijft om ambitieuze maar realistische antwoorden te vinden, ook in overgangsmomenten zoals vandaag”, vertelt Arthur Lhoist, medeoprichter van Tero. “Tero Brussel sluiten is onze verantwoordelijkheid opnemen als onderneming tegenover maatschappelijke veranderingen en blijven handelen met zin, coherentie en impact.”
Nieuwe invulling
De sluiting van het restaurant in Sint-Gillis betekent niet het einde van een avontuur, maar de transformatie van een pioniersproject. “Het onbekende kan beangstigend zijn, en dingen anders doen is een echte uitdaging. Maar deze beslissing, hoe moeilijk ook, toont onze wil om moedig te handelen en via onze andere projecten te bouwen aan een duurzamere en menselijkere toekomst”, aldus Arthur Lhoist. De locatie in Sint-Gillis krijgt binnenkort een nieuwe invulling: eind 2026 start er een nieuw project.
Tot de laatste service, gepland op 19 december 2025, blijft Tero Brussel zijn klanten ontvangen met dezelfde generositeit als in het begin. Om het avontuur in schoonheid af te ronden, brengt het huis iconische menu’s en signatuurgerechten die hulde brengen aan tien jaar Tero-restaurants en aan alle mensen die dit adres hebben laten leven.