Nieuws Vlaams Brabant Bumaco Group opent Kempense hub na strategische overname

Bumaco Group opent Kempense hub na strategische overname

Bumaco Group opent Kempense hub na strategische overname

ROTSELAAR – De Bumaco Group, met hoofdkantoor in Rotselaar, heeft de Herentalse sectorgenoot BNS Technics overgenomen. Meteen kondigt het bedrijf de installatie van een Kempense hub in het centraal gelegen Herentals aan. 

Bumaco, met hoofdvestiging in Rotselaar, blijft uitbreiden. Sinds 10 september behoort het Herentalse bedrijf BNS Technics tot de Bumaco Group. BNS Technics is vooral in de regio al meer dan 15 jaar gekend als specialist in airconditioning, warmtepompen, ventilatie & zonnepanelen.

Dichter bij klanten 

“De overname past binnen onze plannen om de nabijheid van onze vestigingen naar onze klanten toe te vergroten,” meldt Roel Buelens, CEO van Bumaco Group. “We hebben onze vestigingen in Rotselaar, Duffel, Nazareth & Charleroi, maar we misten een uitvalshoek naar de Kempen & Limburg. De overname van AVS Service in Westerlo in 2019 was de eerste stap in die richting. Met BNS Technics halen we de nodige expertise én een mooie strategische locatie in huis om ons project ‘Bumaco Kempen’ volledig vorm te geven.”

Rob Engelen 

Manager van Bumaco Kempen wordt Rob Engelen. Engelen kan bijna 20 jaar ervaring in de koeltechniek voorleggen, en is sinds 2010 in dienst bij Bumaco, waar hij als manager de serviceafdeling uitbouwde tot een van dé sterkhouders van het bedrijf. Die afdeling laat hij nu achter in goede handen.

Nieuwe uitdaging 

“Een nieuwe uitdaging,” vertelt Engelen. “Maar ik sta te popelen om er mijn tanden in te zetten. Ik heb natuurlijk het geluk dat ik kan vertrekken van een stevige basis om ons project Kempen vorm te geven. Zowel bij BNS Technics als bij AVS is de nodige expertise in huis. Bekwame technici, stevige backoffice en natuurlijk ex-zaakvoerders Dirk Vermeulen (BNS) en Philippe Coertjens (AVS) die me blijven bijstaan als technisch-commerciële raadgevers. Dat zal ons helpen om de ziel van beide bedrijven te behouden maar onder te brengen in de Bumaco-filosofie. Ex-zaakvoerder Bart Jacobs was al langer aan het uitkijken naar een nieuwe uitdaging, en heeft besloten het bedrijf te verlaten.”

Bumaco Group 

Bumaco Group verenigt de bedrijven Bumaco, Solairco, Kitchco, Heatco, Geelen Elektriciteitswerken & Lightful, en draaide in 2020 een omzet van ongeveer 75 miljoen euro. De bedrijvengroep stelt na deze overname meer dan 340 mensen te werk en is actief op zoek naar maar liefst 30 extra medewerkers om de constante groei te bestendigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.