Nieuws Vlaams-Brabant Businessvrouw Valérie Struye nieuwe General Manager van advocatenkantoor ALTIUS: “Vernieuwende wind laten waaien”

Businessvrouw Valérie Struye nieuwe General Manager van advocatenkantoor ALTIUS: “Vernieuwende wind laten waaien”

Foto: Jobat.be

Businessvrouw Valérie Struye nieuwe General Manager van advocatenkantoor ALTIUS: “Vernieuwende wind laten waaien”

BRUSSEL – Het Brusselse advocatenkantoor ALTIUS heeft Valérie Struye aangeduid als nieuwe General Manager. Ze volgt Sylvie Dubois op, mede-oprichter en managing partner van ALTIUS. De aanwerving laat het kantoor toe om nog sterker in te spelen op de verwachtingen van haar cliënteel en medewerkers en zich verder te professionaliseren. Opvallend: Struye is de eerste niet-advocaat die het kantoor zal leiden.

De benoeming van Valérie Struye als General Manager weerspiegelt ALTIUS’ gedrevenheid om te innoveren. Het traditionele model waarbij een ervaren advocaat als managing partner optreedt, is zeer gebruikelijk in de advocatuur, maar kent ook nadelen: advocaten die tegelijk hun kantoor leiden, hebben minder tijd voor de juridische praktijk en projectmanagement.

De juridische sector evolueert en hiermee ook de noden van klanten en medewerkers: die worden kritischer, zelfbewuster en verwachten efficiëntere processen. Een frisse kijk, oprechte toewijding naar klanten en innovatieve oplossingen zijn dus cruciaal voor sterke bedrijfsvoering.

“Het aantrekken van een professional zonder juridische achtergrond als General Manager lijkt misschien disruptief, maar bij ALTIUS pakken we het graag anders aan. We dagen de status quo uit en zijn gedreven om verder te bouwen op extern talent, complementaire knowhow en professionele ervaring. We heten Valérie van harte welkom. Haar toegevoegde waarde is haar expertise op het gebied van bedrijfsvoering en marketing. Dit laat ons als advocaten toe om te focussen op onze kernactiviteiten.”aldus Alexander Hansebout, lid van de Raad van Bestuur van ALTIUS.

Ervaren manager

Valérie Struye deed voorheen ervaring op als Marketing Director, Business Unit Director en Strategisch directeur in de FMCG-sector. Ze maakte meer dan 10 jaar deel uit van het Management team van Mars in België, en vervulde daarnaast ook enkele internationale functies. Naast haar sterke competenties in Marketing, Business Strategy en Management brengt ze ook een enorme passie voor leiderschap en  de persoonlijke ontwikkeling van teamleden met zich mee.

“Met meer dan 30 jaar ervaring in de bedrijfswereld , ben ik vastberaden een vernieuwende wind door ALTIUS te laten waaien en samen met het team het kantoor verder te ontwikkelen. Met de kennis die we in overvloed in huis hebben, komt dat zeker goed.”aldus Valérie Struye, General Manager ALTIUS.

Afscheid

Valérie Struye volgt Sylvie Dubois op, die het kantoor binnenkort verlaat. Zij was als medeoprichter van ALTIUS 27 jaar actief als arbeidsrechtspecialist en daarna 6 jaar als managing partner. Daarbij legde zij de grondvesten voor een toekomstgericht advocatenkantoor.

“Met een gerust hart draag ik op 1 juli de fakkel over aan Valérie met wie ik momenteel een boeiende overdrachtsperiode doorloop. Ik geloof sterk in de strategische keuze van ALTIUS die volledig beantwoordt aan de noden van een modern advocatenkantoor. Ik wens Valérie en ALTIUS alle succes toe. Zelf kijk ik uit naar een interessante nieuwe uitdaging.”aldus Sylvie Dubois.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.