Nieuws Vlaams Brabant Buurderij verkoopt landbouwproducten in Leuvense bib

Buurderij verkoopt landbouwproducten in Leuvense bib

Buurderij verkoopt landbouwproducten in Leuvense bib

buurderijleuvenEen bibliotheek waar je landbouwproducten kan kopen? Vanaf volgende week is dat realiteit in de bib van Leuven. Buurderij Leuven houdt er dan een wekelijkse avondmarkt. Groenten en fruit recht van de boer, geflankeerd door boeken.

Steeds meer mensen willen lokale producten, rechtstreeks van de boer. Om het aanbod van lokale groenten, fruit, zuivel, streekproducten en artisanale bereidingen rechtstreeks van de producent tot bij de consument te krijgen, organiseert Buurderij Leuven een wekelijkse avondmarkt.

Tot dusver vond die plaats in Wereldcafé COOP aan het Joris Helleputteplein in Leuven. Maar vanaf dinsdag 19 april wijkt Buurderij uit naar in bibliotheek Tweebronnen in de Rijschoolstraat, een van de meest bezochte plaatsen van Leuven. De boerenmarkt is open van 16 tot 18 uur. Tijdens de feestelijke (her)opening laten de boeren iedereen proeven van hun eigen geteelde of ambachtelijk bereide producten.

De buurderij heeft tot doel de lokale boeren en hun buren dichter bij elkaar te brengen en lokale producten te promoten. Het vernieuwende concept komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De buurderij wil een trefpunt zijn voor het betere eten en boer en consument dichter bij elkaar brengen.

Al een tiental boerderijen uit de omgeving van Leuven biedt producten aan. Producenten uit Bierbeek, Leuven en Holsbeek leveren evengoed aardappelen als specialiteiten zoals seitan. De boeren zijn op deze manier zeker van een eerlijke prijs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.