Nieuws Vlaams-Brabant Carrosserie JENNES – Wondercar staat wonderlijk sterk

Carrosserie JENNES – Wondercar staat wonderlijk sterk

Carrosserie JENNES – Wondercar staat wonderlijk sterk

In 1998 zet JENNES een belangrijke stap voorwaarts. Dat jaar wordt de allereerste carrosserie-afdeling in gebruik genomen, meer bepaald in Boortmeerbeek. Nog geen twee decennia later barst deze site uit haar voegen en wordt beslist om de carrosserie-activiteiten van alle concessies te groeperen in een gloednieuwe carrosserie in Kampenhout-Sas. Vandaag laat Carrosserie JENNES – Wondercar zich kenmerken door expertise, innovatie en duurzaamheid.

Aan de Mechelsesteenweg in Kampenhout, op een locatie van 3 hectare groot, staat sinds 2017 een gloednieuwe carrosserie te blinken. Daar kunnen niet alleen de merken van de autogroep – Audi, Volkswagen, ŠKODA en SEAT – terecht voor een schadeherstel, maar alle merken. De carrosserie mag zich zelfs officieel een Tesla Approved Body Shop noemen.

“We beschikken hier over hoogtechnologische systemen, waardoor we bijvoorbeeld een kleine deuk in slechts twee uur kunnen herstellen. Dankzij twee vaste werkboxen en een automatisch rolsysteem hoeven we wagens ook minder te verplaatsen en kunnen we efficiënt tewerk gaan. Het systeem creëert zelfs tot 2 dagen minder doorlooptijd in het atelier”, vertelt Rudi Lorrijn, site manager van Carrosserie JENNES – Wondercar.

De carrosserie biedt ook overzichtelijke schadebestekken, zorgt voor de afhandeling van schadedossiers en is erkend om de rechten van haar klanten tegenover verzekeringsmaatschappijen te verdedigen.

Partner voor bedrijven

Carrosserie JENNES – Wondercar is ook voor veel bedrijven een vaste carrosserie. Vaak zitten de herstellingen mee verweven in het fleetcontract en is het zelfs mogelijk om met een pick-up- en deliverysysteem te werken.

“Tijdens de herstelling kunnen mensen plaatsnemen in onze wachtruimte, waar zij in een aangenaam kader én met koffie zorgeloos kunnen verder werken. Indien nodig beschikken wij ook over meer dan 100 vervangwagens, fietsen of steps. Binnenkort komen daar nog elektrische wagens bij.”

Groene carrosserie

Daarnaast heeft de carrosserie een duurzaam kantje, met onder meer een systeem voor de opslag en filtering van regenwater. Dat water wordt ingezet voor de eigen carwash en toiletten. Het eco-label van BASF toont dan weer het gebruik van ecologische producten aan. Verder wordt er nog gebruik gemaakt van een warmtepomp en op het dak liggen er welgeteld 1.001 zonnepanelen die de site van energie moeten voorzien.

“Een deel van de energie die afkomstig is van de zonnepanelen, gaat ook naar onze laadpaal op de site. Dat is een supercharger van 320kW. Om een idee te geven: de nieuwste Audi e-tron kan daarmee op slechts 20 minuten tijd van 0 naar meer dan 90% worden opgeladen.”

Met Audi, Volkswagen, ŠKODA en SEAT biedt Jennes een ruim assortiment aan.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer