Nieuws Vlaams-Brabant CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op bedrijfsbezoek bij Mort Subite

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op bedrijfsbezoek bij Mort Subite

CEO Alken Maes Marc Josephus Jitta, Sammy Mahdi en brouwmeester Bruno Reinders. Foto RR

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op bedrijfsbezoek bij Mort Subite

KOBBEGEM – Geen enkele bierstijl die zo lokaal vervlochten is met zijn streek zoals lambiekbieren. Tijdens een bedrijfsbezoek aan brouwerij Mort Subite in Kobbegem (Asse) liet bierliefhebber en CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zich wegwijs maken in de sprankelende wereld van de spontane gisting.

Al meer dan driehonderd jaar vormen de Zennevallei en het Pajottenland het kloppend hart van de unieke lambiekbieren. En de belangstelling voor deze ambachtelijke bieren blijft toenemen. “De lambiekbrouwerijen zijn belangrijke culturele en gastronomische troeven voor onze regio”, zegt Sammy Mahdi.

“Van overal ter wereld komen bierliefhebbers naar onze streek om te proeven en te ontdekken. We mogen fier zijn op de rijke biertraditie en brouwerscultuur die we in Vlaanderen hebben en moeten dit koesteren. De biertraditie -en cultuur maakt ontegensprekelijk deel uit van ons DNA en is erfgoed waar we bijzonder trots op moeten zijn en fier mogen uitdragen.”

Belgische krieken

Met Bruno Reinders, meesterbrouwer bij brouwerij Mort Subite, kreeg Mahdi een gids die al meer dan 30 jaar brouwervaring op de teller staan heeft. De grote blinkvangers in de brouwerij zijn zonder twijfel de 31 foeders, grote houten vaten, met een volume tussen 7.000 en 15.000 liter waarin het lambiekbier rijpt.

Het grote uithangbord van Mort Subite is ongetwijfeld de Kriek Lambiek die ook op de internationale bierwedstrijden geregeld in de prijzen valt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.