Nieuws Vlaams Brabant Cegeka in zee met UZ Leuven voor elektronisch patiëntendossier

Cegeka in zee met UZ Leuven voor elektronisch patiëntendossier

Cegeka in zee met UZ Leuven voor elektronisch patiëntendossier

cegekaCegeka en UZ Leuven kondigen een samenwerking rond het elektronisch patiëntendossier (epd) aan. De twee instellingen richten daarvoor op korte termijn een joint venture op. De basis van de samenwerking is het bestaande epd-pakket van UZ Leuven, het resultaat van jarenlange ontwikkeling en opgedane kennis in Gasthuisberg en de partnerinstellingen. Cegeka brengt twintig jaar ervaring in met oplossingen voor healthcare, momenteel gebruikt door diverse Vlaamse ziekenhuizen. De technologische knowhow van het Leuvense softwarebedrijf moet het succes garanderen.

Het epd-pakket van UZ Leuven vormt voor de aangesloten ziekenhuizen een gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier waarmee zorgverleners optimaal kunnen samenwerken. Het epd is ook geconnecteerd met huisartsen en tandartsen via het e-healthplatform. Patiënten kunnen zo afspraken, facturen en beeldmateriaal online raadplegen.

De joint venture is het resultaat van een gunningsprocedure, waarbij de combinatie tussen ict-dienstverlener Cegeka en UZ Leuven als sterkste uit de bus kwam. “De joint venture past in de strategie van Cegeka om specifieke sectoroplossingen aan te bieden. Wij kijken uit naar deze samenwerking om ons engagement in de sector van de healthcare te versterken. Concreet willen we samen nexuz health uitbouwen, commercialiseren, implementeren en nieuwe healthcaretoepassingen ontwikkelen”, zegt André Knaepen, ceo van Cegeka.

Nexuz health is een medisch samenwerkingsverband tussen enkele  Vlaamse ziekenhuizen waarbij de patiëntendossiers gedeeld worden met alle zorgverleners in die ziekenhuizen. “Wij hebben er jaren met hart en ziel aan gewerkt. Met deze joint venture kunnen we het project uitbreiden en professionaliseren”, zegt Bart Van den Bosch, cio van UZ Leuven.

“Met deze joint venture willen we de toekomst van het nexuz-healthproject verzekeren. We willen verder technologisch up-to-date-oplossingen bieden aan de ziekenhuizen, aan een democratische prijs”, stelt Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.