Nieuws Vlaams Brabant CEO geeft na 26 jaar fakkel door

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

Gaëtan Hannecart neemt een strategische functie op binnen het bedrijf.

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE – Projectontwikkelaar Matexi, met regionale kantoren in onder andere Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Watermaal-Bosvoorde (Brussel), kondigt de aanstelling van een nieuwe CEO aan. Olivier Lambrecht is zijn naam. Hij volgt Gaëtan Hannecart op die 26 jaar CEO was van het bedrijf. Hannecart neemt een strategische functie op binnen het bedrijf. 

Huidige CEO Gaëtan Hannecart zet na 26 jaar een stap opzij, zo meldt Matexi woensdag. Hannecart wordt opgevolgd door Olivier Lambrecht die op 5 mei zijn nieuwe functie zal opnemen.

Groei 

Hannecart werd in 1994 de CEO van Matexi. Dat realiseerde toen met 30 werknemers een omzet van 20 miljoen euro. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een organisatie van meer dan 300 mensen en een omzet van zowat 400 miljoen euro, met kantoren in België, het Groothertogdom Luxemburg en Polen. In België heeft de projectontwikkelaar een pak regionale kantoren, zoals in Grimbergen en Watermaal-Bosvoorde.

Carrière Lambrecht 

Lambrecht begon zijn carrière in 1993 bij Accenture. In 2005 stapte hij over naar AB InBev waar hij verschillende functies bekleedde op corporate en regionaal niveau, vooral in HR en organisatie functies. In 2015 stapte hij over naar The Kraft Heinz Company als Vice-President People & IT, en de laatste drie jaar was hij Group Chief HR Officer en Transformation Officer bij Emaar, het grootste vastgoedbedrijf in Dubai, actief in community development, winkelcentra, hospitality en entertainment in het Midden-Oosten en Azië.

“Matexi vervult een belangrijke maatschappelijke rol door mensen gelukkig te maken met de aankoop van hun woning en door buurten te verbeteren tot fantastische plaatsen om te wonen. Ik ben enthousiast om de rol van CEO van deze zeer mooie onderneming op te nemen en tegelijkertijd vereerd om zo’n sterk team van competente en gedreven mensen te dienen”, zegt Olivier Lambrecht.

Na 26 jaar de operationele leiding te hebben gehad over Matexi, kiest Hannecart nu voor een meer strategische functie. Hij blijft actief als aandeelhouder (Matexi is een familiebedrijf, red.), bestuurder en voorzitter van het investeringscomité. Hij zal zich meer bezighouden met de visie en langetermijnstrategie en met de verdere geografische uitbreiding. Hij blijft ook CEO van Abacus Group, de holding boven Matexi.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Londerzeel
Londerzeel

WDP neemt Sipwell-site over

LONDERZEEL/WOLVERTEM - Warehouses De Pauw (WDP) uit Wolvertem heeft de Sipwell-site in Londerzeel gekocht. De aankoop werd gefinancierd met 348.975… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Grimbergen, Watermaal-Bosvoorde
Grimbergen

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE - Projectontwikkelaar Matexi, met regionale kantoren in onder andere Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Watermaal-Bosvoorde (Brussel), kondigt de aanstelling van een… Lees meer