Nieuws Vlaams-Brabant CEO zet tijdelijk stap opzij na “ongepaste” dansmoves op café

CEO zet tijdelijk stap opzij na “ongepaste” dansmoves op café

CEO zet tijdelijk stap opzij na “ongepaste” dansmoves op café

LEUVEN – CEO Jonathan Cornelissen van het Leuvense online leerplatform Datacamp heeft tijdelijk een stap opzij gezet na een klacht wegens “ongepast” dansen met een medewerker op café. Dat meldt De Tijd

De feiten dateren volgens De Tijd van oktober 2017 en kwamen begin deze maand aan het licht toen Datacamp zelf bekende dat “een leidinggevende op café ongepast had gedanst met een werknemer”. Die leidinggevende blijkt nu Jonathan Cornelissen te zijn, de ceo die in 2013 mee aan de wieg stond van Datacamp. “Hij zet vanaf 1 mei voor onbepaalde duur een stap opzij”, zo meldt het bedrijf in een bericht. Of hij nog kan terugkeren, zal moeten blijken na verder onderzoek. Cornelissen heeft zich intussen geëxcuseerd. “Ik heb twee keer gefaald”, schrijft hij in een brief. “De eerste keer door mijn gedrag en de tweede keer door niet duidelijk, helder en tijdig te communiceren.”

Coaching

Het bedrijf nam volgens De Tijd in 2017 al interne stappen tegen Cornelissen. Hij kreeg persoonlijke coaching, een cursus rond groepsdynamica en extra managementtraining. Daarnaast kreeg hij ook de expliciete waarschuwing dat “zulk gedrag in de toekomst niet meer getolereerd zou worden”.

Mensenrechtenadvocaat 

Na de feiten volgde een storm van reacties op sociale media – waarbij zelfs enkele lesgevers van het bedrijf opriepen om hun lessen niet meer te volgen – waardoor het bedrijf zich genoodzaakt zag om donderdag met een uitgebreidere reactie te komen.  Er wordt nu volgens De Tijd ook een onderzoek gevoerd naar de aanpak van het incident én de bedrijfscultuur binnen Datacamp. Daarvoor werd de Amerikaanse mensenrechtenadvocaat Anurima Bhargava ingehuurd.

184 miljoen

Datacamp biedt online lessen aan en heeft wereldwijd vier miljoen klanten. Bij Datacamp werken ongeveer honderd mensen, verspreid over de filialen in Leuven, Londen en New York. Volgens zakenblad Business Insider is de onderneming 184 miljoen dollar waard.

Bron: De Tijd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.