Nieuws Vlaams Brabant Certificeringsbedrijf overgenomen door sectorgenoot

Certificeringsbedrijf overgenomen door sectorgenoot

Credit: Belga Image.

Certificeringsbedrijf overgenomen door sectorgenoot

SINT-PIETERS-WOLUWE – Het Brusselse Certisys,  de Belgische marktleider op het vlak van biocertificering, is overgenomen door de Franse sectorgenoot Ecocert Groep.

Met deze transactie consolideert Certisys zijn positie van marktleider op het gebied van biocertificering in België en versnelt het zijn verdere uitbreiding in de Benelux. Certisys zal zijn dienstenaanbod uitbreiden met de catalogus van ecologische prestaties en certificeringen van de Ecocert Groep. Ecocert versterkt zijn positie in Europa en betreedt via de integratie van Certisys de Benelux-markt.

Referentie

Als initiatiefnemer van de Belgische biobeweging begin jaren 1980 en medeoprichter van de Ecocert Groep stichtte Blaise Hommelen in 1991 zijn eigen bedrijf. Dankzij zijn toewijding is Certisys, met tegenwoordig ruim 3200 klanten, zowel lokaal als internationaal een referentie op het gebied van biocertificering.

40 jaar ervaring 

“Na 40 jaar inzet voor de biologische landbouw willen we de uitbouw van onze activiteiten versnellen. Onze integratie in de Ecocert Groep, waarmee we dezelfde waarden delen, is een uitgelezen kans om onze internationale verankering te verstevigen en onze expertise te versterken, om onze opdracht als certificeringsinstantie met succes uit te voeren. We zijn zeer verheugd dat onze klanten voortaan gebruik kunnen maken van de diensten van Ecocert en dat ze op die manier toegang krijgen tot nieuwe markten”, vertelt Blaise Hommelen, stichter van Certisys. Bij Certisys werken zo’n 50 mensen.

Toekomstig management

Philippe Thomazo wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Certisys en stelt Franck Brasseur aan als Algemeen Directeur van het bedrijf. Franck Brasseur maakt sinds 2018 deel uit van het directieteam. Tijdens een overgangsperiode van enkele maanden wordt Franck Brasseur begeleid door de oprichter van Blaise Hommelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer