Nieuws Vlaams-Brabant Chemiereus neemt Leuvense systeemontwikkelaar over

Chemiereus neemt Leuvense systeemontwikkelaar over

Chemiereus neemt Leuvense systeemontwikkelaar over

De Duitse chemiereus Evonik heeft het Leuvense Porphyrio, ontwikkelaar van IT-systemen voor de pluimvee industrie, overgenomen. De prijs is niet bekendgemaakt. 

Porphyrio verzamelt data en verwerkt ze via cloudcomputing om zo bij te dragen tot het efficiënter en duurzamer maken van het productieproces van pluimveehouders. De oplossing ondersteunt boeren door bijvoorbeeld alarm te slaan als dieren ziek worden of een bepaald probleem hebben. De toepassing waarschuwt lang voor de boer in de mot krijgt dat er iets scheelt aan zijn beesten. Intussen maken de helft van de Belgische pluimveehouders gebruik van het systeem.

Vaccinaties

Via de tools die Porphyrio ontwikkelde kunnen pluimveehouders ook achterhalen hoeveel hun dieren dagelijks eten en drinken, wanneer ze gevaccineerd moeten worden en wanneer ze geslacht kunnen worden. Het uiteindelijke doel van het verzamelen van die gegevens is  het optimaliseren van de productieketen. Het bedrijf werd zes jaar geleden opgericht door de Limburgse bio-ingenieurs Bart Kemps en Kristof Mertens en komt nu dus in Duitse handen. Bij Porphyrio werken intussen zo’n vijftien mensen.

Vijftig landen

Hoeveel de Duitse chemiereus neertelt voor het Leuvense bedrijf is niet duidelijk. Dat big data in de landbouwindustrie aanslaat blijkt uit het succes van het bedrijf. De technologie van Porphyrio wordt inmiddels in 50 landen gebruikt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.