Nieuws Vlaams-Brabant Chocoladegroep ziet omzet en winst eerste helft boekjaar flink aandikken

Chocoladegroep ziet omzet en winst eerste helft boekjaar flink aandikken

Chocoladegroep ziet omzet en winst eerste helft boekjaar flink aandikken

HALLE – De Belgisch-Zwitserse chocoladegroep Barry Callebaut, met een vestiging in onder andere Halle, heeft tijdens de eerste zes maanden van het boekjaar zijn omzet met 16,5% zien toenemen. De operationele winst (EBIT) steeg met 12,3% tot 330,9 miljoen Zwitserse frank, de nettowinst met 9,7% tot 224,8 miljoen frank.

De volumes stegen met 8,7%, voor chocolade was er zelfs een toename met 9,9%, waarmee Barry Callebaut het naar eigen zeggen fors beter deed dan de markt (+2%).

’s Werelds grootste chocoladeproducent zag de omzet uitkomen op 4,03 miljard Zwitserse frank, een jaar eerder was dat nog 3,48 miljard Zwitserse frank. De operationele winst (EBIT) steeg met 12,3% tot 330,9 miljoen Zwitserse frank, de nettowinst met 9,7% tot 224,8 miljoen frank.

De topman van de chocoladegroep, Peter Boone, verwacht aan de prognoses op middellange termijn tegemoet te kunnen komen. Barry-Callebaut heeft in Wieze (Lebbeke) de grootste chocoladefabriek ter wereld staan. Een tweede fabriek staat in Halle. In beide fabrieken samen wordt een kwart van de wereldproductie aan chocolade van de groep gemaakt. Vorig jaar huldigde het bedrijf in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld officieel in.

Barry Callebaut stelt in ons land ruim 1.800 mensen te werk.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.