Nieuws Vlaams Brabant Cisco bouwt datacenterproduct voor afstandskantoren

Cisco bouwt datacenterproduct voor afstandskantoren

Cisco bouwt datacenterproduct voor afstandskantoren

ciscoCisco is erin geslaagd om alle datacenteronderdelen in één infrastructuur te combineren. Hyperflex heet het nieuwste datacenterproduct van het informaticabedrijf uit Diegem (Machelen). In minder dan een uur zou het gebruiksklaar moeten zijn.

Hyperflex bevat netwerkconnectiviteit, rekenkracht en gegevensopslag. Het bouwt verder op het unified computing system, dat al servers en netwerkswitches omvatte. Maar Hyperflex combineert dat met software defined storage (sds).

Cisco wil zijn nieuwe datacenterproduct vooral aanbieden voor afstandskantoren en  bedrijven met gevirtualiseerde desktops. Later wil het bedrijf ook meer intensieve architecturen automatiseren. In België is Hyperflex beschikbaar via distributeur Comstor.

Een van de opmerkelijkste beloftes is dat bedrijven met HyperFlex in een uur hun datacenter gebruiksklaar hebben. “Eigenlijk in minder dan een uur. Dat een klant dan al zijn nieuwe datacenter kan gebruiken, is ongezien”, zegt Hugues De Pra, datacenterverantwoordelijke bij Cisco België. “Ook garanderen we voldoende netwerksnelheid met 10 gigabit.”

Het bedrijf uit Diegem holt van het ene succes naar het andere. Twee maanden geleden mocht het 3.200 telefoontoestellen leveren aan het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Dat hof gebruikt ook de Cisco-telefonieserver unified communications manager. Gebruikers kunnen daarmee chatten, aan online conferencing doen  en hun beschikbaarheid aangeven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.