Nieuws Vlaams Brabant Coatingspecialist CPF haalt vers geld op

Coatingspecialist CPF haalt vers geld op

Coatingspecialist CPF haalt vers geld op

coatingCPF industrial haalt vers geld op bij BAN Vlaanderen en PMV. Voor de innovatieve coatingspecialist uit Merchtem wordt 2016 een cruciaal jaar voor marktlancering van het productassortiment en de uitrol van het dealernetwerk. Het bedrijf heeft mooie referenties zoals enkele Ibis-hotels in Nederland.

Business Angels Netwerk (BAN) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV kennen een kmo-cofinanciering toe aan CPF. De onderneming kapitaliseert in totaal 1,1 miljoen euro en krijgt daar bovenop 500.000 euro aan liquide middelen ter beschikking onder de vorm van een lening.

CPF industrial brengt krasvaste coatings aan op uiteenlopende ondergronden. De productielijn kan om het even welk motief aanbrengen. Zo is CPF in staat om diverse kant-en-klare toepassingen voor muurafwerking en -decoratie af te leveren. De verticale binnentoepassingen zoals decoratieve platen, akoestische wanden en deuren dienen voor de meubelindustrie. Eind dit jaar worden coatings voor buitentoepassingen en vloeren gelanceerd.

Ondernemer Michel Vercauteren werd medio 2015 aangezocht om de onderneming in de markt te lanceren. “Ons concept is zo nieuw en bijzonder dat klassieke investeringskanalen nauwelijks interesse toonden”, zegt de ceo. “We gaan onze inspanningen nu concentreren op marketing en verkoop. Onder de merknaam Future Walls gaan we een collectie muurpanelen op de markt brengen die veel sneller en makkelijker te monteren zijn dan klassieke muursystemen.”

De onderneming werd in 2012 opgericht onder de naam Wood-U-Print en veranderde onlangs haar naam in Coating-Printing-Finishing (CPF) om verwarring rond de term print te vermijden. Vandaag is de productielijn operationeel met een maximumcapaciteit van 12.000 vierkante meter per dag.  Het bedrijf heeft een potentieel van 4 miljoen meter per jaar. Binnen twee jaar wil het vijftig procent daarvan invullen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.