Nieuws Vlaams Brabant Coil verhuist Italiaanse installaties naar Landen

Coil verhuist Italiaanse installaties naar Landen

Coil verhuist Italiaanse installaties naar Landen

coilCoil brengt de installaties van een Italiaans dochterbedrijf over naar Landen. Het aluminiumverwerkend bedrijf heeft zijn hoofdvestiging in het Hageland. Coil is wereldleider in het anodiseren van aluminium. Dat is een oppervlaktebehandeling om metalen te voorzien van een oxidelaag.

Het gaat om de installaties van het bedrijf Italfinish uit het Italiaanse Capestrano. Coil nam die onderneming in augustus van dit jaar over. Het gaat het Italiaanse bedrijf nu al sluiten omdat het economisch niet leefbaar zou zijn. Dat is een gevolg van een gebrek aan bestellingen en de noodzaak van zware investeringen om voldoende productiviteit en kwaliteit te halen. Door de sluiting verliezen in Capestrano twaalf mensen hun baan.

De installaties zullen in Landen gebruikt worden om in het eerste kwartaal van 2016 de kwaliteit en productiviteit van productielijn 2 te verbeteren. Andere installaties zullen de ruimte innemen waar zich nu productielijn 4 bevindt. Die wordt gesloten wegens de lage winstgevendheid.

De nieuwe installaties zullen Coil toelaten kleinere producten te fabriceren, de productfolio in de bouw uit te breiden en tegen een lagere kostprijs te fabriceren. De gevolgen voor de tewerkstelling in Landen zijn nog niet bekend.

Coil investeert niet alleen in Landen maar ook in de Duitse vestiging in Bernburg. Daar is een investering van 22 miljoen euro gepland die helemaal uitgevoerd zal zijn in het vierde kwartaal van 2016. Deze vestiging specialiseert zich hiermee verder in grootschalige producties voor de architectuurindustrie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer