Nieuws Vlaams-Brabant Coil voelt beweeglijke aluminiumprijzen in portefeuille

Coil voelt beweeglijke aluminiumprijzen in portefeuille

Coil voelt beweeglijke aluminiumprijzen in portefeuille

Het aluminium bewerkende bedrijf Coil uit Landen heeft het eerste semester van 2018 lichte verliezen geleden. Beweeglijke aluminiumprijzen en de opstartkost voor twee nieuwe productielijnen liggen aan de basis van de geboekte verliezen.

Coil uit Landen is wereldleider in de anodisatie van aluminium, het bedekken van metaal met een dun beschermend en esthetisch laagje. Geanodiseerd aluminium wordt onder andere in keukens gebruikt. Coil zag in de eerste helft van 2018 zijn omzet dalen met ruim 15% tot 12,1 miljoen euro. De lagere omzet komt er door de zeer beweeglijke aluminiumprijzen. waardoor het bedrijf  de voorraden heeft weggewerkt met een verminderde vraag naar de diensten  tot gevolg.

Nieuwe productielijnen

Ook de opstart van twee nieuwe productielijnen ligt mee aan de basis van de rode cijfers. In Duitsland werd een zesde continulijn opgestart en in België kwam er een nieuwe geautomatiseerde lijn bij. Hiermee gingen extra kosten gepaard, en daarnaast waren er ook problemen bij de verhuis van een lijn van België naar Duitsland. Netto tekende het bedrijf een verlies op van 0.8 miljoen euro. Het bedrijf benadrukt echter dat het financieel gezond blijft en verwacht verbetering voor de tweede jaarhelft van 2018.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.