Nieuws Vlaams Brabant Collibra verhoogt kapitaal met 50 miljoen dollar

Collibra verhoogt kapitaal met 50 miljoen dollar

Collibra verhoogt kapitaal met 50 miljoen dollar

Collibra haalt 50 miljoen dollar op in een nieuwe kapitaalronde. Het bedrijf uit Neder-Over-Heembeek is gespecialiseerd in software voor data governance, een snelgroeiende tak in de ict die ondernemingen helpt hun informatiestroom beter te beheren. Een van de nieuwe investeerders is Iconiq Capital, dat een deel van het vermogen van facebookoprichter en miljardair Mark Zuckerberg beheert.

Het softwarebedrijf helpt grote organisaties met het opvolgen en automatiseren van hun data. Dat is een snel groeiende niche omdat bedrijven alsmaar meer regels moeten volgen over hoe ze gevoelige data zoals persoonsgegevens verwerken. Ze moeten bijvoorbeeld bijhouden welke medewerkers gegevens raadplegen. Dus moet het makkelijk zijn om te weten wie welke gegevens gebruikt of aanpast.

Collibra wist zich sinds zijn oprichting te positioneren als een voorloper en doet er alles aan om in de niche van data governance even dominant te worden als Facebook op de sociale media. Het bedrijf mag voortaan Iconic Capital tot zijn geldschieters rekenen. Dat is het investeringsvehikel van Mark Zuckerberg maar ook van Jack Dorsey en Reid Hoffman, de respectieve oprichters van Twitter en LinkedIn.

Deze investeringsronde brengt het totaal opgehaalde kapitaal op 75 miljoen dollar. In september 2015 haalde het bedrijf al 23 miljoen dollar op. Collibra is in verschillende sectoren actief, maar is hoofdzakelijk in trek bij financiële dienstverleners.

Collibra werd in 2008 door vier jonge Belgen opgericht als spin-off van de VUB en wordt geleid door medeoprichter Felix Van de Maele (foto), amper 31 jaar. Tony Mary is voorzitter van de raad van bestuur sedert de start. “Ik kan alleen maar trots zijn op deze Belgische successtory”, zegt Mary.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.