Colruyt lanceerde het versmarktconcept met kwalitatieve producten tien jaar geleden. De keten telt momenteel vier winkels, in Gent, Overijse, Dilbeek en Antwerpen. Een vijfde winkel is gepland in Leuven, maar dat project liep vertraging op.
De voorbije jaren is volgens Colruyt gewerkt aan het aantrekken van nieuwe klanten, een betere beleving en een kostenverlaging. Volgens Cru-verantwoordelijke An Martel is daardoor een mooie omzetgroei gerealiseerd.
Aan de winkels in Gent, Overijse en Dilbeek baat Colruyt eethuizen uit onder de naam Cuit. Voor die zaken gaat Colruyt dus op zoek naar horeca-ondernemers. Voor de winkel op de Kouter in Gent is intern al iemand gevonden die er een zaak wil starten. De eethuizen blijven open tot er nieuwe uitbaters worden gevonden, zegt Colruyt.
De operatie moet “de focus verder scherpstellen”, klinkt het. Hoe de overgenomen horecazaken eruit zullen zien en hoe sterk de link met de Cru-winkels zal zijn, is nog niet duidelijk. Daarnaast zal elke Cru-markt wel een eigen eethoek krijgen, waar klanten hun aangekochte producten kunnen proeven.