Nieuws Vlaams Brabant Colruyt opent nieuwe vleesverwerkende site in Halle

Colruyt opent nieuwe vleesverwerkende site in Halle

Colruyt opent nieuwe vleesverwerkende site in Halle

Supermarktketen Colruyt heeft woensdag zijn nieuwe vleesverwerkende site in Halle ingehuldigd. Het nieuwe gebouw en de bijhorende installaties zijn een investering van 85 miljoen euro. Dat levert meteen vijftig nieuwe jobs op. Op termijn zou de nieuwe afdeling voor 150 nieuwe banen moeten zorgen.

De vleescentrale van Colruyt maakt deel uit van Colruyt Fine Food en is al jaren gevestigd op de hoofdzetel in Halle. Wegens een gebrek aan capaciteit was een uitbreiding nodig. Daarom bouwde de keten er een extra productiehal van 18.000 vierkante meter. Daarmee verdubbelt de groep de totale oppervlakte van de vleescentrale.

“Het is een bewuste keuze om door ons vakmanschap in vlees het verschil te maken voor de consument. Op onze eerste site was de limiet bereikt en moesten we een deel van de productie uitbesteden. Dat zal met de nieuwe afdeling niet meer nodig zijn”, zegt Jef Colruyt, ceo van Colruyt Groep.

“Het gebouw alleen al is een investering van 65 miljoen euro. Met de nieuwe installaties op de werkvloer is het een een investering van 85 tot 90 miljoen euro geworden. Ondanks de huidige laagconjunctuur, de toegenomen concurrentie en het lage consumentenvertrouwen kiezen wij ervoor om te blijven investeren.”

In het nieuwe gebouw gaan 300 mensen aan de slag. “Het merendeel van hen komt over van de originele afdeling. Maar er werken ook al vijftig nieuwe personeelsleden”, zegt Stefan Goethaert, directeur van Colruyt Fine Food. “Tegen 2025 worden 150 nieuwe jobs gecreëerd, vooral technici en operatoren.”

Op de nieuwe vleesverwerkende afdeling zullen hoofdzakelijk charcuterie en traiteurgerechten geproduceerd, versneden en verpakt worden. Daarnaast zal er plaats zijn voor vegetarische producten en voor producten op basis van plantaardige vleesvervangers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.