Nieuws Vlaams Brabant Colruyt plant 3.000 aanwervingen in 2017

Colruyt plant 3.000 aanwervingen in 2017

Colruyt plant 3.000 aanwervingen in 2017

De vijf grootste werkgevers van ons land plannen in 2017 nieuwe aanwervingen, samen goed voor liefst 6.000 vacatures. Colruyt spant de kroon met 3.000 geplande aanwervingen. De retailer uit Halle schakelt daarmee nog een versnelling hoger.

NMBS en Infrabel gaan in de loop van dit jaar gezamenlijk tussen 1.800 en 2.200 personeelsleden aanwerven. Het gaat onder meer om 400 treinbestuurders en 100 treinbegeleiders, maar ook om honderden ingenieurs en it’ers.

“Die aanwervingsoperatie is nodig om het grote aantal vertrekkers op te vangen”, zegt Michel Bovy, directeur van HR-Rail, dat instaat voor het personeelsbeheer. “De babyboomers die in de jaren zeventig bij de spoorwegen zijn komen werken, vertrekken de komende jaren massaal met pensioen.”

Ook bij de vier andere grootste werkgevers van België staan er volgend jaar aanwervingen op de agenda. Samengeteld komen Bpost (dat vooral chauffeurs zoekt en sorteerders in de pakjesdienst), Proximus (it’ers met expertise in big data en computerbeveiliging), BNP Paribas Fortis en Colruyt aan 4.000 vacatures.

De drie eerste bedrijven zien ondanks de aanwervingen hun personeelsbestand dalen. Alleen warenhuisgroep Colruyt slaagt erin om netto bijkomende werkgelegenheid te creëren. In het boekjaar 2015/2016 deed de retailer uit Halle ruim 3.000 aanwervingen, wat resulteerde in een netto aangroei van 1.500 werknemers. Dat ritme krijgt dit jaar een verlengstuk.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.