fc_20201013_MichielAlferink_2423 – kopie 2

Complex mobiliteitsbudget zet Athlon aan tot actie

MACHELEN - Mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium, met zetel in Machelen, zal in de toekomst bedrijven begeleiden bij de invoering van het complexe mobiliteitsbudget. Blijkt dat de invoering van dit budget een complex gegeven is. Het is onder andere de bedoeling het wagenpark van de ondernemingen te vergroenen en meer werknemers te laten overstappen op alternatieve vervoersmodi. 

Thuiswerken, digitalisering en de groei van de steden leiden tot andere mobiliteitsbehoeften. Steeds minder mensen willen zich nog vier jaar binden aan een leasecontract en zoeken flexibele en groene mobiliteitsoplossingen.

Complex gegeven

Het in maart 2019 goedgekeurde mobiliteitsbudget beantwoordt aan deze behoeften. Werkgevers kunnen zo met hun werknemer overeenkomen om het budget van een bedrijfswagen op een alternatieve wijze in te vullen zoals een elektrische of andere zuinig aangedreven wagen, een fiets, het openbaar vervoer of autodelen. Uit onderzoek van Acerta begin dit jaar bleek dat er echter nog maar weinig gebruik gemaakt wordt van deze regeling, onder andere omdat het beheer ervan complex is en meer inspanningen vraagt van de werkgever.

Analyses en adviezen

Athlon Belgium wil hier iets aan doen.  De technologie is er en de wetgeving ook, in de vorm van het mobiliteitsbudget. Het is nu aan de bedrijven om hun mobiliteitsbeleid aan te passen. Velen hebben echter drempelvrees en de complexe overgang naar een mobiliteitsbudget vraagt om begeleiding. Wij hebben de tools en expertise om hen door middel van analyses en adviezen door het grote aanbod en de complexe wetgeving heen te leiden", zegt Michiel Alferink, algemeen directeur van Athlon Belgium.

In België heeft Athlon iets meer dan 52.000 wagens op de baan, en hiermee is het bedrijf een van de grootste aanbieders van mobiliteit. Athlon is een onderdeel van het Duitse Daimler AG.