Nieuws Vlaams Brabant Confederatie Bouw zet schouders onder aankoop-en verbouwapp

Confederatie Bouw zet schouders onder aankoop-en verbouwapp

Copy: Belga.

Confederatie Bouw zet schouders onder aankoop-en verbouwapp

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL/HASSELT – De Confederatie Bouw en het Hasseltse softwarebedrijf Setle werken samen rond de vastgoedapplicatie van deze laatste die kandidaat-kopers digitaal moet begeleiden tijdens het aankoop-en verbouwproces van hun woning. De gebruikers kunnen voortaan via de app ook rechtstreeks contact opnemen met de aannemers die aangesloten zijn bij de Confederatie Bouw. 

De softwareapplicatie die Setle ontwikkelde voor vastgoedmakelaars heeft als doel kandidaat-kopers in een eerste fase digitaal te begeleiden in het aankoopproces van hun woning. Met een overzichtelijk kostenplaatje in een gebruiksvriendelijke interface wordt die zoektocht een stuk efficiënter en transparanter. Zo krijgen kandidaat-kopers onder andere in real-time inzichten in de renovatiekosten en mogelijke subsidies of premies voor hun potentiële woning. Momenteel werken zo’n 250 vastgoedmakelaars met de applicatie om hun klanten optimaal te begeleiden in de pre-aankoopfase.

Betrouwbare aannemers

Maar er is meer. Dankzij de nieuwe samenwerking met de Confederatie Bouw krijgen de gebruikers van de app de klok rond toegang tot een lijst met kwalitatieve aannemers die ze kunnen inschakelen voor renovatiewerken aan hun aangekochte woning. Deze aannemers zijn aangesloten bij de Confederatie Bouw, die 16.000 leden telt. “Zo weten ze meteen dat ze een betrouwbare partner hebben en verliezen ze geen tijd met een uitgebreide zoektocht. Bovendien kunnen ze meteen binnen de applicatie contact opnemen met de aannemers zodat alle informatie handig wordt gecentraliseerd”, luidt het.

Werkgelegenheid en toegevoegde waarde

De Confederatie Bouw is enthousiast over deze nieuwe samenwerking. “Door het hen gemakkelijker te maken om met de juiste aannemer in contact te komen, creëren we niet alleen werkgelegenheid, maar beklemtonen we ook de toegevoegde waarde van onze sector”, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.