Nieuws Vlaams Brabant Country Manager Insight BeLux ziet belangrijke kansen

Country Manager Insight BeLux ziet belangrijke kansen

Country Manager Insight BeLux ziet belangrijke kansen

insight-logo-vertCountry Manager Marie del Marmol van Insight BeLux uit Grimbergen ziet belangrijke kansen voor CIO’s in 2016. Die kunnen flink besparen als ze meer aandacht besteden aan softwarebeheer. De evolutie naar een cloud-platform vraagt dan weer om nieuwe vaardigheden van IT’ers. En bedrijven kiezen volgens hem best voor een geïntegreerd software security-beleid.
“Software neemt almaar meer IT-budget voor zijn rekening”, zegt Marie del Marmol . “Vroeger nam hardware het grootste deel in van het IT budget, exclusief de personeelskosten. Nu is het software deel in dat IT budget zeker even groot als dat van hardware. Voor CIO’s liggen er dan ook kansen om hun aankoopbeleid te optimaliseren.”

“Ze kunnen efficiënter omspringen met de beschikbare software bijvoorbeeld. Nu kopen CIO’s vaak gelijkaardige programma’s aan in verschillende pakketten. Of ze kiezen de verkeerde licentie. Of ze benutten niet ten volle de mogelijkheden van het bestaande contract. Wat ben je met Micorosoft Pro als je alleen de programma’s van de Home-versie gebruikt? Er zit een behoorlijk prijsverschil tussen de twee versies. Slecht beheer leidt ook wel eens tot verrassingen waar geen budget voor uitgetrokken was.”

“In de meeste Belgische bedrijven zitten data en software gedeeltelijk op het eigen platform en voor een stuk in de cloud”, zegt del Marmol . “In de toekomst verschuift de focus steeds meer en sneller naar de cloud, want die biedt meer flexibiliteit en kan het goedkoper doen dan de eigen servers. Maar IT’ers hebben vandaag de dag een heel technisch profiel om hard- en software te installeren. Cloudbeheer vereist nieuwe vaardigheden. De IT-medewerker van de toekomst beheert ingewikkelde contracten met providers en vertaalt de behoeften van business managers. Sociale skills worden dus belangrijker. CIO’s doen er goed aan om hun team te versterken met nieuwe profielen.”

Marie del Marmol weet ook nog wat te vertellen op het vlak ban geïntegreerde software security. “Grote bedrijven verliezen gemiddeld een half miljoen euro bij een beveiligingsinbreuk, door uitval en het verlies van data. Dat blijkt onder meer uit onderzoek van security producent Kaspersky Lab. Dat kan efficiënter, want de security zit meestal op veel verschillende platformen: desktop, datacenter, mobiele telefoon. Zo’n gefragmenteerde aanpak kost geld en kent zijn beperkingen. Met de cloud valt al een grote zorg weg, maar de zwakke schakel blijft aan het einde liggen. Ik pleit dan ook voor een geïntegreerde software security of end2end-security. Een overkoepelende strategie of totaaloplossing.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.