Nieuws Vlaams Brabant CRANIUM plant vlag op Corda Campus

CRANIUM plant vlag op Corda Campus

CRANIUM plant vlag op Corda Campus

ZAVENTEM/HASSELT – CRANIUM, de specialist in privacy-, security- en datamanagement, opent een 6de filiaal op de Corda Campus in Hasselt. Daarmee wil de databeschermingsspecialist zich richten op een verdere internationale uitbreiding naar de Euregio Maas-Rijn, dichter bij de klanten gaan zitten, lokaal talent aantrekken en de bedrijven op de campus helpen met uitdagingen rond privacy, security en datamanagement. 

CRANIUM richt zich op diverse doelgroepen waaronder de financiële instellingen, life sciences en farmaceutische industrie, de gezondheidszorg, onderzoeks- en technologiebedrijven maar ook de publieke sector, retail en telecom. De databeschermingsspecialist groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van meer dan 75 juristen en gespecialiseerde IT-profielen. Samen werkten ze aan ruim 1.000 projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Nabijheid van klanten

Op de Corda Campus zijn veel techbedrijven gevestigd die variëren van start-ups en scale-ups tot grote multinationals. Bovendien ligt de techcampus in het centrum van de Euregio en huizen hier een groot aantal klanten van CRANIUM. “De nabijheid van onze klanten is zeer belangrijk voor ons. De Corda Campus is bovendien een plaats waar echte businesscommunities ontstaan die elkaar ondersteunen en helpen ontwikkelen”, zegt Geoffrey Ceunen, Business Development Manager bij CRANIUM en drijvende kracht achter het Limburgse kantoor. “CRANIUM vereenzelvigt zich met het innovatieve karakter van de Corda Campus en we hopen de creatieve bedrijfscultuur in Hasselt zelf vorm te geven, maar ook verder te integreren in ons bedrijf.”

Nieuw talent

De Corda Campus werkt voorts samen met enkele afdelingen van Hogeschool PXL en de Uhasselt. Ook de Universiteit van Maastricht is vlakbij. Ook daar liggen voor CRANIUM kansen. “We nog steeds op zoek naar beloftevol talent en hopen op de Corda Campus de juiste profielen te kunnen aanwerven. Bovendien doceert Bavo Van Den Heuvel, Chief Knowledge Officer en medeoprichter bij CRANIUM, vanaf september het vak ‘Privacy en security’ in het kader van de opleiding ‘Smart Cities’ aan de PXL en zijn we zo makkelijk bereikbaar”, luidt het.

Helpen op Corda Campus

“We merken dat elk bedrijf datagedreven wil zijn”, gaat Ceunen verder. “Op de Corda Campus kunnen we zowel grote bedrijven helpen die nood hebben aan privacy-, security- en datamanagement alsook kleinere start-ups en scale-ups die vanaf het begin hier meer aandacht aan kunnen besteden. Bovendien zetelt onze spin-off RESPONSUM nu ook in Hasselt, waardoor we door de stijgende vraag naar onze Privacy- en cybersecuritysoftware de noden van de bedrijven kunnen blijven beantwoorden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Brussel, Diegem
Brussel

13 falingen

LINTER/DIEST/LEUVEN/TREMELO/HALLE/OVERIJSE/ZAVENTEM/DIEGEM - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben het faillissement geopend van 13 bedrijven.  Lees meer