Nieuws Vlaams Brabant Crisis nekt congrescentrum en hotel

Crisis nekt congrescentrum en hotel

Crisis nekt congrescentrum en hotel

BRUSSEL – De stad Brussel begraaft het project NEO¬†2. Hierdoor komen er geen internationaal congrescentrum en hotel aan de Heizel. Dat schrijft L’Echo en het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close bevestigt het nieuws aan Belga. Het project is het slachtoffer geworden van de coronacrisis, klinkt het.

De plannen van NEO 2 liggen al een hele tijd op tafel en bestaan uit een conventiecentrum dat tot 5.000 personen kan ontvangen, met daarbij ook nog een hotel met 250 kamers. Een belangrijk project voor het Brussels gewest, want als congresstad staat Brussel wereldwijd op de tweede en Europees op de eerste plaats.

Getroffen sector

Binnen het plan voor Internationale Ontwikkeling (PIO), dat dateert uit 2007, had de vennootschap achter NEO volmacht gekregen om aan de Heizel een nieuw congrescentrum neer te poten, maar achter die ontwikkeling wordt nu een punt gezet. “Noch het hotel, noch het conventiecentrum konden aangepast worden aan de toekomstige noden van de sector, die hard en structureel getroffen werd door de gezondheidscrisis. Het was onmogelijk voor de overheden om het project te wijzigen volgens de regels van openbare aanbestedingen en het zou onredelijk geweest zijn, om dit ambitieus en kwaliteitsvol project onvoldoende te gebruiken”, luidt het bij Belga.

MICE

De strategie van de stad Brussel rond de MICE-sector (meetings, incentives, conferences and exhibitions) zal nu samen met alle actoren herbekeken worden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.