Nieuws Vlaams-Brabant Cumul.io en Topsportslab brengen topsporters op hoger niveau

Cumul.io en Topsportslab brengen topsporters op hoger niveau

Cumul.io en Topsportslab brengen topsporters op hoger niveau

cumulio sportlabDe Leuvense bedrijven Cumul.io en Topsportslab slaan de handen in elkaar voor innovatie in de sportwereld. Ze werken samen aan blessurepreventie en prestatieverbetering voor topsporters. “In eerste instantie gaat het om medische statistieken over blessures. Maar dat zal snel uitgebreid worden met statistieken rond prestaties”, zegt Karel Callens van Cumul.io.

Topsportslab is al enkele jaren een toonaangevend bedrijf in het opvolgen, analyseren en verbeteren van prestaties in topsport. Tot de klanten behoren grote voetbalclubs, de Europese voetbalbond Uefa, de wereldvoetbalbond Fifa en de Belgische hockeybond.

Cumul.io biedt een cloudplatform voor data-analyse om businessgebruikers te helpen hun data visueel te ontdekken. Of om dashboards te bouwen die zij kunnen delen met klanten, de eigen organisatie of de wereld.

De samenwerking kwam recentelijk tot stand. “Topsportslab gaat het platform van Cumul.io integreren om zo interactieve statistieken aan de klanten aan te bieden”, stelt Callens. “Aan de hand van die statistieken kan de opvolging van topsporters aangepast worden met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering.”

Karel Callens is cofounder van Cumul.io, samen met Haroen Vermylen. Nog niet zo lang geleden was Karel de baas van Haroen. Samen werkten ze aan grote projecten in data-analyse. De frustraties rond het logge verwerkingsproces bouwden zich op. Het Leuvense duo begon dan maar zelf een webplatform te bouwen dat daarin verandering kon brengen.

“Helder inzicht krijgen in data, en dat op een gebruiksvriendelijke en snelle manier, is voor veel bedrijven een noodzaak. Cumul.io biedt een slim, interactief platform om gegevens uit verschillende bronnen in enkele clicks visueel te analyseren. Hiermee kan iedereen zonder it-kennis snel de juiste antwoorden vinden in data. Zo kan de focus op de kernactiviteiten behouden blijven. De referentie worden op vlak van datavisualisatie is het ultieme doel van Cumul.io.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.