Nieuws Vlaams Brabant Cumul.io neemt een vliegende start

Cumul.io neemt een vliegende start

Cumul.io neemt een vliegende start

cumulioHet ondernemerschapsprogramma iStart van iMinds breidt zich uit met acht beloftevolle digitale startups. Een van de nieuwkomers is data-analist Cumul.io uit Leuven, dat een vliegende start heeft genomen en al een tiental klanten heeft. Toegenomen specialisatie in nichedomeinen geeft startups een grotere kans om een wereldspeler te worden.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd het ondernemerschapsprogramma van het Vlaamse digitale onderzoeks- en incubatiecentrum iMinds uitgebreid met acht nieuwe startups. De iStart-werking van iMinds is ondertussen goed voor ruim honderd opgerichte bedrijven, meer dan 400 voltijdse jobs en een totale omzet van meer dan 20 miljoen euro in 2015.

“Deze nieuwe lichting specialiseert zich nog meer dan vroeger in nichedomeinen, zoals een vliegmanagementplatform voor drones of epilepsiemonitoring. Geen slechte keuze. We zijn ervan overtuigd dat elk van deze starters het potentieel heeft om een wereldspeler te worden in zijn domein”, zegt Sven De Cleyn, directeur van het iStart-programma. Ook volgens de coaches van iMinds verhoogt specialisatie de kansen op internationaal succes.

Met de tool voor data-analyse van Cumul.io kan je informatie uit verschillende databronnen op een eenvoudige manier visualiseren en analyseren, om zo beter onderbouwde beslissingen te nemen. Het cloudplatform van Cumul.io is snel, minder duur dan traditionele tools en makkelijk te gebruiken. Gebruikers hoeven niet langer programmeurs of data-analisten te zijn.

“Helder inzicht krijgen in data op een gebruiksvriendelijke en snelle manier is voor veel bedrijven een noodzaak”, zegt Karel Callens, mede-oprichter samen met Haroen Vermylen. “Wij bieden een slim, interactief platform om gegevens uit verschillende bronnen in enkele clicks visueel te analyseren. Hiermee kan iedereen zonder it-kennis snel de juiste antwoorden vinden in data en de focus op de kernactiviteiten behouden. Ons ultieme doel is de referentie worden op het vlak van datavisualisatie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.