Nieuws Vlaams Brabant Curatoren zoeken overnemer voor LBG Bakeries in Asse en Diest

Curatoren zoeken overnemer voor LBG Bakeries in Asse en Diest

Curatoren zoeken overnemer voor LBG Bakeries in Asse en Diest

LBGbakeriesBij LBG Bakeries in Kobbegem (Asse) vond een personeelsvergadering plaats over de mogelijke sluiting van de vijf Vlaamse vestigingen van de industriële bakkerijgroep. De curatoren hebben al een eerste overleg gepleegd met de directie. De vakbonden zien de directie volgende week tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

LBG (Le Bon Grain) legde de boeken neer bij de rechtbanken van koophandel in Leuven en Charleroi. Dat kan leiden tot de sluiting van alle Belgische vestigingen van de broodleverancier, waar in totaal 684 mensen werken.

“De werknemers waren erg verrast door het slechte nieuws”, zei vakbondssecretaris Pieter Van Der Elst van ABVV Horval na afloop van de personeelsvergadering in Asse. “We hebben de werknemers geïnformeerd over de mogelijke scenario’s. Eigenlijk zijn er maar twee mogelijkheden: een faillissement of een overname. Alleen bij een overname kunnen ontslagen vermeden worden.”

Er werden drie curatoren aangesteld die een faillissement moeten afwenden. Zij hadden donderdagavond al een eerste gesprek met de directie. De vakbonden vroegen eveneens om een onderhoud met de directie maar dat vond nog niet plaats. Bonden en directie zien elkaar wel voor een bijzondere ondernemingsraad op woensdag 23 december in Zolder.

“Die ontmoeting was al gepland voor het neerleggen van de boeken”, stelde Van Der Elst. “Op de agenda staan mogelijke organisatorische en structurele veranderingen. Wij zijn al twee jaar vragende partij voor een nieuwe toekomstvisie.”

De vestigingen van LBG Bakeries liggen in Morlanwelz, Heusden-Zolder, Asse, Diest, Lommel en Ardooie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.