GMS_Afbeelding © PowerSwitch Photography.

Daar is ‘m, daar is ‘m: de EQS bij GMS-Leuven

Een parel in het Mercedes-Benz luxesegment. Anders kan je de gloednieuwe EQS niet noemen. De sedan is familie van de S-klasse met gelijkaardige contouren, comfort en afmetingen, maar dompelt je 100 procent onder in het elektrisch rijden. “Wat vooral opvalt, is de actieradius. Met de EQS kan je tot 731 kilometer puur elektrisch rijden. Een mijlpaal”, weet Christophe Kumps, managing director van GMS-Leuven en Claes & Zonen Tienen.

Mercedes-Benz trekt duidelijk de kaart van elektrificatie, met de nieuwe EQS als één van de troefkaarten. Hetzelfde kan gezegd worden over de EQA die eerder dit jaar werd gelanceerd en dan is er nog de EQC, de EQV en binnenkort de EQB en EQE. Het merk staat dus sterk in zijn schoenen wanneer het gaat om elektrische wagens.

“Dit maakt dat we in zo goed als alle segmenten vertegenwoordigd zijn met een elektrische variant, met de nieuwste EQS als slagschip in het luxesegment. Ongetwijfeld zal deze wagen heel wat mensen aan het twijfelen brengen: een hybride S-klasse of toch kiezen voor volledig elektrisch. Geen makkelijke keuze als je het mij vraagt”, aldus Christophe.

Verrassende features

Wat maakt van de EQS precies zo’n uitzonderlijk model? Om te beginnen is er de elektrische actieradius die oploopt tot wel 731 kilometer. Ook de oplaadtijd is uitzonderlijk. Op slechts 15 minuten tijd laad je de wagen op van 10 naar 80% bij gebruik van een DC-sneloplaadpunt. En qua design gaat het duidelijk om een Mercedes-Benz, maar dan met een futuristische twist.

“Daarnaast wordt er in het interieur gebruik gemaakt van augmented reality, waarbij de display onderaan op je voorruit wordt geprojecteerd. Maar de echte eyecatcher is het hyperscreen, een touchscreen dat tot aan de passagierszijde doorloopt. De passagier kan vanuit zijn of haar zetel zo bijvoorbeeld zelf de sfeerverlichting aanpassen of de navigatie instellen”, legt Christophe uit. “Bovendien krijg je echt het gevoel dat je in een sportieve wagen zit dankzij de ingebouwde geluidsgenerator.”

 

© PowerSwitch Photography.

Tot slot komen de twee woorden ‘Hey Mercedes’ nog meer tot hun recht. Het regelen van de temperatuur, het opzetten van muziek of het openen en sluiten van ramen wordt kinderspel dankzij het nog accuratere spraakbedieningssysteem. Samen met het luxueuze comfort maakt dat de rijbeleving extra aangenaam.

Uittesten?

De EQS zal vanaf begin oktober in de showroom van GMS-Leuven staan. Leveringen zijn al mogelijk vanaf januari 2022. “We nodigen iedereen uit om deze uitzonderlijke wagen zelf uit te proberen”, besluit Christophe.

GMS-Leuven is de partner bij uitstek in Vlaams-Brabant voor personenwagens, bestelwagens en certified used cars van Mercedes-Benz.