Nieuws Vlaams Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck wil bedrijfsleven naar parlement brengen

Daniëlle Vanwesenbeeck wil bedrijfsleven naar parlement brengen

Daniëlle Vanwesenbeeck wil bedrijfsleven naar parlement brengen

Daniëlle Vanwesenbeeck heeft woensdag de eed afgelegd als nieuw Vlaams parlementslid voor Open VLD. De 44-jarige zaakvoerster van MasterMail uit Wilsele (Leuven) vervangt streekgenote Gwendolyn Rutten uit Aarschot. De Vlaams-Brabantse wil het bedrijfsleven naar het parlement brengen en zich inzetten voor een betere subsidiëring en minder administratie.

Vanwesenbeeck staat aan het hoofd van MasterMail, een bedrijf met vijftien werknemers dat direct mailings verzorgt. In 2012 won ze de Womed Award voor Vlaamse vrouwelijke onderneemster van het jaar.

“Ik zal in het parlement werken vanuit mijn ervaring in het bedrijfsleven”, zei ze bij haar intrede. “Veel collega-ondernemers ervaren onder meer moeilijkheden met het kluwen van subsidies. Dat moet veel eenvoudiger kunnen. Misschien kunnen we zelfs minder subsidiëren en dat geld gebruiken voor een lastenverlaging.”

Een andere betrachting  van Vanwesenbeeck is administratieve vereenvoudiging. “Ondernemers moeten veel te veel documenten invullen en krijgen constant controle. De meesten onder hen willen perfect in orde zijn, maar zijn niet altijd op de hoogte van de regelgeving. Dat creëert een heel gespannen sfeer.”

Vanwesenbeeck blijft tijdens haar parlementaire activiteiten MasterMail leiden. “Een bewuste keuze. Er moet meer praktijk in de politiek worden geïntroduceerd. Het parlement moet een doorsnede van de maatschappij zijn: van ondernemers over arbeiders tot landbouwers. Ik zou gek zijn als ik mijn bedrijf zou opgeven om alleen aan politiek te doen.”

Ze blijft in Lubbeek wonen, de landelijke gemeente die ook de thuishaven is van N-VA-staatssecrataris Theo Francken. Geruchten als zou ze naar Leuven verhuizen om daar de lijst te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wuift ze weg. Ook dat heeft ze gemeen met Francken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.