Nieuws Vlaams-Brabant Danone stelt gezuiverd afvalwater ter beschikking van landbouwers

Danone stelt gezuiverd afvalwater ter beschikking van landbouwers

Danone stelt gezuiverd afvalwater ter beschikking van landbouwers

ROTSELAAR – De productiesite van Danone in Rotselaar stelt het teveel aan gezuiverd afvalwater ter beschikking van de land- en tuinbouwers in de regio.

Vlaams-Brabant is een van de ergst getroffen provincies als het over waterschaarste gaat. Danone wil de lokale land- en tuinbouwers helpen door het teveel aan gezuiverd afvalwater ter beschikking te stellen om de landbouwers te helpen bij de irrigatie van hun gewassen tijdens de droogte.

Danone krijgt hierbij de steun van Fevia, de Federatie van de Belgische voedingsindustrie. Door een administratieve vereenvoudiging op Vlaams niveau maakt Fevia het mogelijk om het gezuiverde afvalwater van voedingsbedrijven ter beschikking te stellen als irrigatiewater.

Lokale land- en tuinbouwers die gebruik willen maken van dit gezuiverde afvalwater kunnen telefonisch contact opnemen met de waterzuivering van Danone (016-44 22 96). Dagelijks is er ongeveer 20 tot 25 kubieke meter beschikbaar.

Dankzij een eerdere innovatie in 2020 hergebruikt de site in Rotselaar tot 75 procent van het water dat ze verbruikt. Ze vermindert haar waterwinning uit grondwater met eenzelfde percentage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.