Nieuws Vlaams Brabant De Gouden Schaar lanceert fashion award

De Gouden Schaar lanceert fashion award

De Gouden Schaar lanceert fashion award

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kledingzaak Gouden Schaar lanceert een fashion award. “Het is een aanmoedigingsprijs voor een jonge modestudente die we een grote toekomst toedichten”, zegt zaakvoerder Bart Debbaut. Met deze nieuwigheid geeft de herenkledingzaak uit Tienen het negentigjarig bestaan extra glans.

Als zaakvoerders zijn Bart Debbaut en Ann Petre niet alleen bezig met het verkopen van hun prêt-à-portercollectie. Ze volgen ook de nieuwe trends van de grote modehuizen en kijken met een kennersoog naar creaties van aankomend talent. Hun interesse gaat daarbij vooral uit naar mannenmode. Die aandacht voor nieuw talent leidde tot de fashion award, in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, afdeling mode.

“We werden uitgenodigd op de defilés van de modestudenten. Het was zeer boeiend om te zien hoe die jonge mensen omgaan met mode en creativiteit. Uit alle collecties kozen we één student”, stelt Debbaut.

Anna Andeweg uit Reninge werd de allereerste laureate van de fashion award van De Gouden Schaar. Daar hangt een prijskaartje van 750 euro aan, waarmee de initiatiefnemers haar een duwtje in de rug willen geven.

Andeweg krijgt ook de kans om haar collectie te presenteren in de etalage van De Gouden Schaar. “Nieuwsgierigen kunnen de laatste week van juli en de eerste twee weken van augustus haar ontwerpen bewonderen. De winkel is dan gesloten, een ideaal moment om Anna centraal te plaatsen.”

“Het is een uniek gegeven dat een kledingzaak zo’n initiatief neemt om jonge modestudenten extra aandacht te geven”, zegt de laureate. Zij zal bij wijze van tegenprestatie een minicollectie  ontwerpen en produceren die exclusief en in limited edition in het najaar van 2016 wordt verkocht in De Gouden Schaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.