Nieuws Vlaams Brabant De Persgroep overweegt vertrek uit Asse

De Persgroep overweegt vertrek uit Asse

De Persgroep overweegt vertrek uit Asse

persgroepIn eigen huis wist iedereen het al maanden. De directie van De Persgroep maakte het donderdag wereldkundig: de uitgeverij overweegt de Brusselsesteenweg in Kobbegem, deelgemeente van Asse, in te ruilen voor Antwerpen. De beslissing is nakend.

Uitgeverij De Persgroep overweegt een verhuizing naar een nieuwbouw bij het Centraal Station in Antwerpen. De Persgroep is het bedrijf achter kranten als De Morgen en Het Laatste Nieuws en het weekblad Dag Allemaal.

Recentelijk werden nieuwe titels als Humo en Story binnengehaald. Onder meer die uitbreiding zorgt ervoor dat de groep nood heeft aan meer kantooroppervlakte.

“De keuze gaat tussen een aanzienlijke uitbreiding in Kobbegem of een verhuizing naar Antwerpen”, stelt de directie. Andere opties liggen momenteel niet op tafel.

In Antwerpen zou De Persgroep investeren in een bouwgrond van 5.350.000 euro, aan het Kievitplein. De stad verkoopt de gronden via AG Vespa, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen. AG Vespa kiest met een jury het winnende project op basis van architectuur, stedenbouwkundige inpassing, programma en levendigheid.

De dossiers moeten binnen zijn voor 28 oktober.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.