Nieuws Vlaams Brabant De Persgroep zegt Kobbegem definitief vaarwel

De Persgroep zegt Kobbegem definitief vaarwel

De Persgroep zegt Kobbegem definitief vaarwel

persgroepkobbegem-300x176De Persgroep verhuist tegen de zomer van 2019 naar het Kievitplein in Antwerpen. De uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws zegt Kobbegem daarmee definitief vaarwel.

De Persgroep Publishing huisde decennialang langs de Brusselsesteenweg in Kobbegem, deelgemeente van Asse. De uitgeversgroep mag aan het Kievitplein in Antwerpen, pal naast het station Antwerpen-Centraal, haar nieuwe hoofdkantoor bouwen. Dat heeft de raad van bestuur van AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, maandag beslist. De Persgroep betaalt 5,35 miljoen euro voor het bouwblok.

Het voorstel van De Persgroep haalde het van twee andere kandidaten, volgens de stad Antwerpen onder meer wegens de “uitdrukkelijke en duidelijke visie op het economische programma en het daarbij horend bioritme van het mediabedrijf”. De stad prijst het “dynamische en uitnodigende karakter van het gelijkvloers”, waar onder meer een café en krantenkiosk met koffiebar komen, en hoopt dat het project mee kan zorgen voor de heropleving van de momenteel erg onderbenutte zuidelijke kant van Antwerpen-Centraal.

De huidige hoofdzetel van De Persgroep wordt vanaf eind 2017 afgebroken. Tegen de zomer van 2019 moet de nieuwbouw gerealiseerd zijn. Het ontwerp is van de hand van Crepain Binst Architecture en omvat onder meer een grote transparante sokkel die qua vorm inspeelt op de historische spoorwegbedding. Het gebouw zal ook vier daktuinen tellen. Het geheel moet passen binnen de bestaande plannen om het Kievitplein en omgeving de komende jaren stevig op te waarderen. In het gebouw komen ook commerciële functies zoals horeca.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.