Nieuws Vlaams-Brabant De Rekolt zet deur open voor bedrijven en organisaties die vergaderruimte zoeken

De Rekolt zet deur open voor bedrijven en organisaties die vergaderruimte zoeken

Foto: idh

De Rekolt zet deur open voor bedrijven en organisaties die vergaderruimte zoeken

GOOIK – Langs de Edingensesteenweg in Gooik opent achter Vastgoed Devos De Rekolt de deuren. Bedrijven en organisaties kunnen hier terecht om te vergaderen of voor een teambuilding. “Door bedrijven naar Gooik te brengen, willen we ons steentje bijdragen om het Pajottenland beter te leren kennen. Dat komt ook het toerisme en de lokale economie ten goede.”

Bjoke Devos (45) heeft haar eigen vastgoedkantoor langs de Ediungensesteenweg in Gooik. “Achteraan op ons terrein stond nog een oude varkensstal”, begint ze haar verhaal. “Eigenlijk een mooie ruimte waar ik graag iets mee wilde doen. Het is een gezellige eigentijdse vergaderplek geworden. Een deel van de buitenmuren van de vroegere varkensstal is gebleven maar binnen de oude omkasting hebben we een volledig nieuwe ruimte in houtskeletbouw gerealiseerd. De Rekolt staat helemaal los van het vastgoedkantoor. Het is een ander onafhankelijk project.”

Technieken

“De Rekolt is een apart gebouw dat te huur is voor professionele doeleinden: een bedrijf op teambuilding, collega’s die elkaar willen ontmoeten naast het thuiswerken, bedrijven die buitenshuis willen vergaderen, een infomoment of een seminarie willen organiseren, coaches die een workshop willen geven,…”, vertelt Devos.

“We hebben een ruime zaal die in twee gedeeld kan worden. De zaal is voorzien van alle technieken zoals een scherm en wifi voor presentaties maar er zijn ook een keukentje, een terras en een tuin ter beschikking. We hebben zelfs een douche voor wie met de fiets komt. Met corona in het achterhoofd is er gezorgd voor ventilatie en voor modulair meubilair. Alles is rolstoeltoegankelijk. Er is ruimte voor tachtig tot honderd man. Aan particulieren verhuren we niet.”

“Zo’n knusse maar professionele vergaderruimte, daar was nood aan in de buurt”, zegt Devos. “Ik hoor vaak van mensen dat ze ofwel een te grote feestzaal moeten huren voor hun activiteit ofwel een klein zaaltje waar mensen wat benepen zitten. Wij vullen met De Rekolt deze leegte op.”

Combineren

De naam Rekolt is niet toevallig gekozen. “Die naam verwijst naar de oogst op het platteland. We hopen dat de mensen hier ideeën kunnen zaaien, laten groeien en oogsten.”

“En we hopen ten zeerste dat mensen die hier komen vergaderen ook wat meepikken van het Pajottenland. Een halve dag vergaderen is perfect te combineren met een wandeling, een fietstocht, een scootertocht, een brouwerijbezoek of wat dan ook. Op onze website gaan we daar zeker oog voor hebben. Zo willen we mee het Pajottenland uitdragen en versterken. Het komt niet alleen het toerisme maar ook de lokale economie ten goede. Ook wie catering wil, kunnen we partners uit eigen streek aanraden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.