Nieuws Vlaams Brabant De Ster brouwt honingmosterd in opdracht van norbertijnen

De Ster brouwt honingmosterd in opdracht van norbertijnen

Vader Paul en zonen Philip en Christophe. Foto uit 2014 ter gelegenheid van het behalen van het HIB-label.

De Ster brouwt honingmosterd in opdracht van norbertijnen

LUBBEEK/SCHERPENHEUVEL-ZICHEM/AARSCHOT – Mosterdmakerij De Ster uit Lubbeek heeft een nieuw product ontwikkeld, in samenwerking met imker Herman Torfs uit Aarschot: honingmosterd. De lekkernij wordt geproduceerd in opdracht van de norbertijnen van de abdij van Averbode.

De nieuwe mosterd heeft een geraffineerde en uitgekiende, authentieke smaak, bereid volgens de familietraditie die mosterdmakerij De Ster voorschrijft: met passie, traag gemalen mosterdzaden en vijf natuurlijke ingrediënten: mosterdzaadjes, natuurazijn, water, zeezout en natuurlijk honing.

“Voor de verfijnde honingsmaak, werkten we samen met imker Herman Torfs uit Aarschot, waar dezelfde ambacht en traditie voorop staat. Deze honing is 100% Belgisch en met eigen, gezonde bijenkolonies die voor een optimale honingproductie met een bijzonder volle smaak zorgen. En die volle smaak… is terug te vinden in onze nieuwe ‘Averbode Abdij honingmosterd”, zegt mosterdmaker Paul Eraly van De Ster.

Mosterd is pittig van smaak, maar de honing maakt hem zacht. “We kozen ervoor een evenwichtige en smaakvolle honingmosterd te maken. De mosterd heeft een mooie textuur en volle smaak. Ideaal voor bij een stukje kaas, vlees, bier of bereiding. Honing en mosterd zijn wat ons betreft een matchmade in heaven… of in de keuken. Samen eten, beleven en genieten. Eten verbindt en brengt mensen samen. Dat is de visie die we delen”, zegt Eraly nog.

De nieuwe honingmosterd is verkrijgbaar in je Delhaize om de hoek en in Het Moment van de abdij van Averbode. Bij aankoop van een pot honingmosterd steun je tal van sociale, educatieve en erfgoedprojecten, die de Abdij van Averbode een warm hart toedragen.

‘De Ster’ was een echt familiebedrijf (jaren ’20°). Eugène Vanderwegen droeg zijn mosterdmakerij over aan zijn zoon, René Vanderwegen, die op zijn beurt in 1987 de zaak doorgaf aan zijn zoon Luc Vanderwegen en zijn vrouw Tres. In die tijd verhuisde de mosterdmakerij ook naar Lubbeek waar ‘ie op dit moment nog steeds gevestigd is. In 2013 namen Paul Eraly en zijn zonen Philip en Christophe de mosterdmakerij over.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.