Nieuws Vlaams-Brabant Deelwagenbedrijf Cambio breidt uit in Zennestad

Deelwagenbedrijf Cambio breidt uit in Zennestad

Deelwagenbedrijf Cambio breidt uit in Zennestad

VILVOORDE – Deelwagenbedrijf Cambio gaat uitbreiden in Vilvoorde. Er komen twee nieuwe auto’s en een standplaats bij.

Cambio startte in Vilvoorde met twee deelauto’s in januari 2018, in samenwerking met en op vraag van de stad. Op dat moment was de stad ook co-financier. Ondertussen is er al enkele keren uitgebreid en deelt de stad niet meer in de kosten.

“Cambio heeft recent plaats aangevraagd voor twee nieuwe auto’s: één op de al gekende standplaats Portaelsplein en één op een nieuwe standplaats in de Koepoortstraat, aan het Hanssenspark”, zegt schepen van Mobiliteit Barbara de Bakker (Groen). “Het is nog even wachten op standplaatsen in andere wijken.”

Coöperatief autodelen

Dat het stadsbestuur deelwagens belangrijk vindt, mag duidelijk zijn. “Het is een hefboom in de ‘modal shift’ die zo belangrijk is om zowel de verkeerscongestie aan te pakken als om onze luchtkwaliteit te verbeteren. We zijn dan ook blij dat Cambio jaar op jaar groeit in de stad. We vragen hen om ook te kijken naar andere stadsdelen, buiten het centrum.”

“Maar het zou nog toffer zijn als er ook meer coöperatief autodelen zou komen. Er zijn tegenwoordig tal van systemen en goede verzekeringscontracten om tussen buurtbewoners een auto te delen. Mensen beseffen vaak niet hoeveel je kan besparen op die manier.”

Andere modellen

De vraag naar deelauto’s groeit gestaag, en daarmee ook de vraag naar andere modellen. “Vanuit het stadsbestuur zijn we vragende partij om ook andere modellen te introduceren, te beginnen met een klasse M, type Kangoo cargo, of een type XL bestelwagen. Het is wel nog niet duidelijk of Cambio op deze vraag in zal gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.