Nieuws Vlaams Brabant Delegatie uit New Delhi op economisch bezoek in Leuven

Delegatie uit New Delhi op economisch bezoek in Leuven

dav

Delegatie uit New Delhi op economisch bezoek in Leuven

Een delegatie van 25 ambtenaren en beslissingsnemers uit de Indiase hoofdstad New Delhi bracht een bezoek aan Leuven om er kennis en inspiratie op te doen. Ze pikten er de hoofdstad van Vlaams-Brabant uit om duurzaamheid, onderwijs en innovatie te bestuderen. Leuven deelt zijn ervaringen en expertise op het vlak van de nieuwe lesmethodes in onderwijs en ict, ecologisch en duurzaam onderhoud van het openbaar groen en innovatieve technologie voor slimmere steden.

Een van de trekkers achter het India House Leuven, schepen Mohamed Ridouani, trok vorig jaar naar India. Hij leidde er een missie van Leuven Mindgate met toppers uit de medisch-technologische industrie zoals Imec, UZ Leuven en Materialise. De Indiase premier Narendra Modi wil in honderd steden een proefproject rond smart cities starten, om die later te implementeren in alle Indiase steden met het oog op leefbaarheid en levenskwaliteit. De succesvolle missie en de contacten van het India House Leuven in New Delhi leidden tot een uitwisseling met Indiase ambtenaren en beslissingsnemers.

In een leefbare stad, wat ook de baseline is van de Indiase Smart Cities Mission, speelt openbaar groen een belangrijke rol. Tien ambtenaren van de groendienst van New Delhi kwamen in Leuven bijleren over het ecologisch en duurzaam onderhoud van openbaar groen, met een speciale focus op boomverzorging.

Daarnaast maakte de delegatie kennis met de best practices in lesgeven, ict-toepassingen en onderwijsprojecten, zoals de gemeenschapsmoestuin van de Parkabdij in Heverlee. Bij een bezoek aan Leuvense gerenommeerde onderzoeksinstellingen en bedrijven zoals Imec, Commscope, Option en Hydroscan lag de focus op smart cities.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.