Nieuws Vlaams Brabant Delhaize en schepencollege Leuven steunen Woudlucht

Delhaize en schepencollege Leuven steunen Woudlucht

Delhaize en schepencollege Leuven steunen Woudlucht

woudluchtAl voor het vierde jaar op rij verkoopt supermarktketen Delhaize haar Cuvée-wijn voor het goede doel. Per verkochte fles gaat één euro naar Woudlucht, een school voor buitengewoon onderwijs in Heverlee. De school wil het record van 22.917 verkochte flessen tijdens de vorige editie verbreken.

Zaterdag 30 januari zal het college van burgemeester en schepenen van Leuven zijn beste verkooptrucs boven halen, om zo veel mogelijk Cuvée-wijn te verkopen. “We ondersteunen de Cuvée-actie al enkele jaren ”, zegt burgemeester Louis Tobback. “Als wijnliefhebber kan ik de wijn ten zeerste aanraden. Dat er per fles ook één euro naar Woudlucht gaat, laat het nog beter smaken.”

Woudlucht zal het ingezamelde geld gebruiken om het sportveld te voltooien, waar alle kinderen van de school gebruik van maken tijdens de lessen LO, middagsport, naschoolse opvang en internaat. “Een deel van de opbrengst willen we ook gebruiken om onze nieuwe speelplaatsen in te kleden”, zegt Kristel Vandenbempt van Woudlucht. “Daarom hebben we de ambitie om de recordopbrengst van de vorige Cuvée-actie te verbreken. Tal van handelaars, parochies, verenigingen en sympathisanten steunen ons daarbij door de Cuvée-wijn op hun eetfestijnen te serveren.”

Woudlucht is heel blij met de steun van het stadsbestuur. “Het is heel inspirerend om te zien hoe enthousiast de stad en de schepenen zijn”, zegt Vandenbempt. “Het is een voorbeeld voor iedereen en het stimuleert ons nog meer om het record te verbreken.”

In zes Delhaizes in het Leuvense (Supermarkt Heverlee, Supermarkt Kessel-Lo, AD  Holsbeek en AD Leuven, AD Terbank en Proxi Delhaize Sint-Joris-Weert) worden twee wijnen (Chardonnay 2014 en Cabernet Sauvignon 2013) verkocht, een fles kost 4,49 euro (+ 0,30 euro leeggoed).

Per verkochte fles gaat er  1 euro naar Woudlucht.

Het schepencollege van Leuven verkoopt de wijn zaterdag 30 januari tussen 10 en 12 uur  in het Delhaize-filiaal aan de Diestesteenweg 545 in Kessel-Lo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Van Avermaet ligt onder vuur

LEUVEN/BRUSSEL - Een aantal bestuurders van Bpost vindt dat CEO Jean-Paul Van Avermaet moet opstappen. Dat schrijft zusterkrant De Standaard.  Lees meer

Boutersem, Grimbergen
Boutersem

Connectimmo verkoopt telecomgebouwen

GRIMBERGEN/BOUTERSEM - Connectimmo, de vastgoedpoot van telecombedrijf Proximus, verkoopt telecomgebouwen in Grimbergen en Vertrijk (Boutersem).  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.