Nieuws Vlaams Brabant Delta ziekenhuizengroep kiest voor Leuvense Qaelum

Delta ziekenhuizengroep kiest voor Leuvense Qaelum

Delta ziekenhuizengroep kiest voor Leuvense Qaelum

AZ DELTADe AZ Delta ziekenhuizengroep uit Roeselare koos voor zijn kwaliteitsbewaking voor de ‘Total Quality Monitoring (tqm)’ oplossingen van Qaelum uit Leuven. Met deze software realiseert AZ Delta efficiënte dosisregistratie, kwaliteitsindicatoren en de bijhorende documentenstroom. Bovendien zal AZ Delta zich via de oplossingen van Qaelum gericht in orde stellen met accreditering en met Europese wetgeving die in 2018 in werking treedt.

AZ Delta ontstond door de fusie van het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare. De nieuwe ziekenhuizengroep AZ Delta telt 3.150 werknemers, 1.213 bedden en er zijn 240 artsen actief. Voor het verder optimaliseren van zijn kwaliteitsactiviteiten, rekent AZ Delta op meerdere Qaelum software oplossingen.

“We zijn verheugd dat de vooraanstaande ziekenhuizengroep AZ Delta resoluut gekozen heeft voor de totaaloplossing van Qaelum “, zegt Jurgen Jacobs, CEO van Qaelum. “AZ Delta deelt onze visie van een globaal systeem voor kwaliteitsbewaking die maximale veiligheid voor patiënten en personeel garandeert en een optimaal gebruik van radiologie realiseert. Tegelijkertijd krijgt AZ Delta een gedetailleerder overzicht over en een dieper inzicht in alles wat met kwaliteit te maken heeft.”

“Deze strategische samenwerking illustreert het vertrouwen dat Belgische ziekenhuizen hebben in Qaelum. Ook krijgen we steeds meer voet aan de grond in ziekenhuizen over heel Europa en in het Midden-Oosten”, zegt Jacobs.

Qaelum nv is een hoogtechnologische spin-off gegroeid uit de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven. Steunend op vijftien  jaar ervaring in kwaliteitsbewaking, zowel binnen een academische omgeving als erbuiten, wordt Qaelum gezien als een voorkeurspartner op het vlak van kwaliteitscontrole in medische beeldvorming.

Gepassioneerd door het oplossen van problemen uit de reële wereld, focust Qaelum op het ontwikkelen en uitrollen van innovatieve oplossingen die de dagelijkse problemen oplossen van elke professional die te maken heeft met medische beeldvorming. Van geautomatiseerde kwaliteitscontrole in nationale borstscreening programma’s tot geoptimaliseerde oplossingen voor lokale patiënt dosismonitoring – Qaelum heeft oplossingen voor al deze problemen, ongeacht de schaal.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.