Nieuws Vlaams Brabant Den Triest brouwt (H)Opwijk Blond

Den Triest brouwt (H)Opwijk Blond

Den Triest brouwt (H)Opwijk Blond

hopwijk(H)Opwijk Blond is de (wat ongelukkig geformuleerde) naam van een nieuw speciaalbier uit Opwijk. De Vlaams-Brabantse gemeente liet daarvoor eigen hop aanrukken. Maar voor het brouwen werd uitgeweken naar Kapelle-op-den-Bos, een andere gemeente uit de Noordrand. Brouwerij Den Triest produceerde in een eerste fase 360 flessen.

Opwijk voert actief campagne voor de heropleving van de hopbouw in de gemeente. Dat resulteert in de ontwikkeling van een eigen bier. (H)Opwijk Blond werd gebrouwen met opbrengsten van het hopveld op de Molenkouter. De hop werd in september geplukt door vrijwilligers.

Microbrouwerij Den Triest vervaardigde daarmee 360 flessen van 75 centiliter. (H)Opwijk Blond is een bier van 6,5 graden. Het zal gebruikt worden op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Opwijk en bij plechtige gelegenheden op het gemeentehuis, zoals huwelijken en bezoekjes.

Den Triest is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Brouwer Marc Struyf maakt al langer bieren op maat. Hij werkt voor cafés die een eigen bier op de kaart willen. En voor scholen als alternatief voor de traditionele vlaaienslag. Maar ook sportclubs en culturele verenigingen kunnen in Kapelle-op-den-Bos aankloppen voor een biertje naar eigen smaak en kleur.

“Het gaat steeds om een origineel bier. Dus geen standaardbier waarbij alleen het etiket gepersonaliseerd wordt”, zegt Struyf. Afname kan vanaf 180 flessen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.