Nieuws Vlaams Brabant Derde generatie brengt familiale transportbedrijven samen

Derde generatie brengt familiale transportbedrijven samen

V.l.n.r. Stefanie, Herman, Benny en Steven.

Derde generatie brengt familiale transportbedrijven samen

LEUVEN/BOUTERSEM – Transportbedrijven Ninatrans uit Heverlee (Leuven) en Transmet uit Boutersem slaan de handen in elkaar. Het is de derde generatie van de familie Smets die de stap zet. Er wordt een nieuwe holding boven de 2 bedrijven tot stand gebracht en Benny Smets is aangesteld als CEO van beide ondernemingen die naast elkaar blijven bestaan.  

Met de samenwerking duikt de nieuwe groep de top 20 van grootste Belgische transportbedrijven binnen. Ninatrans en Transmet zullen samen goed zijn voor 350 trekkers en 600 opleggers. Er zullen in totaal een 400-tal personeelsleden aan de slag zijn. Beide bedrijven zijn goed voor een geconsolideerde omzet van ruim 50 miljoen euro.

Familiebanden 

De samenwerking is in feite een familiale aangelegenheid. De broers Louis en Jules Smets richtten tientallen jaren geleden elk een transportbedrijf op. Na verloop van tijd zagen Ninatrans en Transmet het levenslicht. Drie generaties later komen beide bedrijven samen. ” Stefanie en Steven zullen de site in Boutersem (Transmet) blijven leiden, hun vader Herman gaat met pensioen maar heeft een zitje in de strategische adviesraad van de nieuwe groep”, vertelt Benny Smets van Ninatrans. Benny is aangesteld als CEO van beide bedrijven.

Geen concurrentie 

Ninatrans en Transmet zaten niet in elkaars vaarwater, en bedienden elk een ander type klanten. “Beide bedrijven zullen elkaar dus versterken omdat ze complementair werken. Wij zijn gespecialiseerd in tijdsgebonden vervoer (luchtvracht) terwijl Transmet heel wat ervaring heeft opgebouwd in het vervoer van deelladingen en tanktransport”, zegt Smets nog.

Bredere basis 

Naast het creëren van synergieën (magazijnen) wil het nieuwe samenwerkingsverband ook een bredere basis tot stand brengen die meer afzetmogelijkheden biedt, vooral op internationaal vlak. “Een bredere basis helpt ons de risico’s meer te spreiden en de impact van bepaalde gebeurtenissen te beperken”, besluit Smets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.