Nieuws Vlaams Brabant Dertig studentenkamers in twee weken

Dertig studentenkamers in twee weken

Dertig studentenkamers in twee weken

machiels 1Machiels Building Solutions (MBS) bouwt volgende week een nieuw studentencomplex van een dertigtal kamers in de Blijde Inkomstraat 110 in Leuven. Het gebouw wordt in een recordtijd van amper twee weken gerealiseerd. Het is volledig opgebouwd uit houten bouwelementen ontworpen en samengesteld in de industriële productiehal van MBS in Genk. Dit gebouw is op technisch vlak zeer vooruitstrevend. Het studentencomplex bestaat uit vijf volwaardige verdiepingen en is opgebouwd uit 243 houtskeletbouw-elementen die tot tien meter breed en één verdieping hoog met ingebouwd buitenschrijnwerk op de site in elkaar worden gezet. De wanden, vloerelementen en daken zijn ontworpen in een driedimensionaal  tekenprogramma zodat fouten op de werf uitgesloten zijn.
De buitenmuren zijn voorzien van steenstrips die in de fabriek aangebracht werden. Het energievriendelijke gebouw dat met duurzame materialen wordt gebouwd, is niet alleen een gezond gebouw om in te wonen. MBS besteedde tevens veel aandacht aan brandveiligheid, binnenklimaat en akoestiek, parameters die topprioriteit zijn in een studentencomplex..
Voor zowel investeerder RenoSale als de stad Leuven is de korte termijn waarop MBS dit project realiseert een belangrijk voordeel . “Door de uiterst snelle montage in januari, kunnen wij aansluitend beginnen met de afwerking, waardoor de kamers reeds verhuurbaar zullen zijn vanaf juni”, zegt Hans Celis van RenoSale.  De stad Leuven is tevreden aangezien de hinder door een bouwkraan in de druke invalstraat van Leuven beperkt blijft tot enkele weken in plaats van maanden in vergelijking met de traditionele bouwmethode.

 

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.